Başkan Genç: “23 senedir Trabzon’da başımızı öne eğmedik”

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar ve merkez ilçe teşkilatlarında görev yapmış yöneticiler ve partililerle buluştu.

Başkan Genç: “23 senedir Trabzon’da başımızı öne eğmedik”

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Dünden Bugüne Ortahisar Vefa Buluşması’ programında AK Parti Ortahisar ve merkez ilçe teşkilatlarında görev yapmış yöneticiler ve partililerle bir araya geldi.

Programa; AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, Eski Merkez İlçe Başkanları Mustafa Yanmış, Zeki Kavanoz, İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Ortahisar Kadın Kolları Başkan Gülsüm İmamoğlu, İlçe Genlik Kolları Başkanı Ömer Nazif Baytar ile eski ilçe başkanları, yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, “Zorluklar yaşadık ama bir davaya inanmıştık. Vatanına, milletine ve dinine hizmet etmeye inanmış bir liderin arkasından yol yürüyeme hal ve şart ne olursa olsun karar vermiştik. Siyaset kararlılık işidir, irade ortaya koyacaksınız, karar vereceksiniz ve yol yürüyeceksiniz. İstikametten şaşmadan yürüyeceksiniz. ‘İstikamet kerametten evlâdır’ diye bir söz vardır. Recep Tayyip Erdoğan’ın peşinde durmadan yorulmadan, makamımız ne olursa olsun yol yürüdük. Ve Recep Tayyip Erdoğan sayesinde 23 senedir Trabzon’da başımızı öne eğmedik.” dedi.

Başkan genç: “23 senedir Trabzon’da başımızı öne eğmedik”

“KURULUŞTAKİ MİHENK TAŞLARIMIZ”
Programda partililere hitap eden Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001 tarihinden sonra sadece Türkiye’yi değil, bütün Müslüman coğrafyasını ayağa kaldırdığına vurgu yaptı. Genç, şöyle konuştu: “Dünden bugüne bu tabloda bir fark yok. Sadece saçlar aklamış ama ak bir dava uğruna aklandı, bu kıymetlidir. Ne mutlu bize ki, kutlu lider Cumhurbaşkanımızın hizmet aşkını 2001 tarihinden itibaren vatanımızın her karış toprağına eşit ve aynı hizmet anlayışıyla ama aynı zamanda bütün İslâm coğrafyasını da ayağa kaldıran, ‘Yeni Dünya Düzenine dur’ diyen bir anlayışın lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın peşinde görevimiz, sıfatımız ne olursa olsun görev aldık. Biz bunu yaşıyoruz ama tarih bu sayfaları çok daha güzel yazacak. Nerelerden nerelere geldik. Kuruluştaki mihenk taşlarımız. Asım Aykan Abimiz, Mustafa Yanmış ve İbrahim Keskin Başkanım, Yüksel abimiz.. O kadronun o zamanki liderleri ve önderleri. Biz de bir genç olarak o listenin içerisinde görev aldık.

Zorluklar yaşadık ama bir davaya inanmıştık. Vatanına, milletine ve dinine hizmet etmeye inanmış bir liderin arkasından yol yürüyeme hal ve şart ne olursa olsun karar vermiştik. Siyaset kararlılık işidir, irade ortaya koyacaksınız, karar vereceksiniz ve yol yürüyeceksiniz. İstikametten şaşmadan yürüyeceksiniz. ‘İstikamet kerametten evlâdır’ diye bir söz vardır. Recep Tayyip Erdoğan’ın peşinde durmadan, yorulmadan, makamımız ne olursa olsun yol yürüdük. Ve Recep Tayyip Erdoğan sayesinde 23 senedir Trabzon’da başımızı öne eğmedik.”

Başkan genç: “23 senedir Trabzon’da başımızı öne eğmedik”

“TÜRKİYE AK PARTİ’YLE İSTİKRAR KAZANDI”
AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin dışarıda itibarının yükseldiğine vurgu yapan Başkan Genç, “Nerelerden nereye geldik. 2006 yılında Arabistan’a gittiğimizde karşılaştığımız tutumla, 2015 yılında Arabistan’a gittiğimizde karşılaştığımız tutum çok çok farklıydı. Bu diğer ülkeler için de geçerli. Recep Tayyip Erdoğan bu ülke insanının özgüvenini, hem dininden hem inancından hem de medeniyetinden aldığı o güçlü ülkemizi küllerinden yeniden ayağa kaldırdı. Türkiye’nin dışarıda pasaportunun değeri yükseldi, ülkemiz itibar kazandı. Türkiye artık sözü dinlenen bir ülke. Ülkeye süreklilik arz eden bir istikrar kazandırdı. 2, 3 senede bir yıkılan koalisyonları geride bıraktık. İnşallah aynı anlayışla devam edeceğiz ama geçmişi unutmayacağız.” diye konuştu.

“DİĞER PARTİLERİN HEPSİNİ TOPLASANIZ BİR AK PARTİ ETMİYOR”
31 Mart Seçimleri’nin sonucundan emin olduğunu ve AK Kadroya güvendiğini kaydeden Başkan Genç, “AK Parti aynı zamda bir hizmet yolculuğudur, bir eser siyaseti anlayışıdır. Ama aynı zamanda bir vefa hareketidir. Niyazi Sürmen abimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Biz vefalı olacağız, unutmayacağız.

Geleceğe dair bir sözünüz varsa geçmişinizi bileceksiniz. Şu anda dünya Türkleri bekliyor. Bunu bir milliyetçi söz olarak söylemiyorum, inanarak söylüyorum. Çünkü benim ceddim 22 milyon kilometre karede insanlığa ait değerleri yaymış. Böyle bir sorumluluk var üzerimizde. O sorumluluğu da bugün Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Bizim de ona güç vermek gibi bir sorumluluğumuz var. Yoksa sonuçlarından emin bir seçime gidiyoruz. Kendimizden eminiz. Bu AK kadroya güveniyoruz. Böyle bir teşkilat yok. Kadın ve gençlik kollarıyla, yeni pırıl pırıl gençler geliyor. Yeni bir nesil AK Parti’nin içinden doğuyor.

AK Parti aynı zamanda bir kadın hareketidir. Şu anda AK Partimizin 5,5 milyon kadın üyesi var. CHP’nin 1 milyon 400 bin üyesi var, İYİ Parti’nin 400 bin üyesi var. Hepsinin toplasanız AK Parti’nin yarısı kadar etmiyor. Böyle bir siyasi hareketiz, güçlüyüz, çalışıyoruz, gayret ediyoruz, inandığımız liderin peşinden yürüyoruz Allah da karşılığını veriyor. Çalışacağız ve başaracağız, bu kadar net.” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ SİZE MESAJ VERİYOR”
“Biz kocaman bir aileyiz” diyen Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Partimiz aynı zamanda teşkilatçı bir partidir. Çünkü o öğretinin sahibi olan Cumhurbaşkanımız 16 yaşından beri o teşkilatın içerisinde bütün görevleri ifa etmiş ve şu anda cumhurbaşkanlığı makamına yükselmiştir. Tevafuk bu ya, 2004’te Ahmet Metin Genç il başkanı, Ergin Aydın Merkez ilçe başkanı. Tam 20 sene önce... 2024 Ahmet Metin Genç Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, inşallah sizlerin sayesinde, Ergin Aydın ise Ortahisar Belediye Başkan Adayı… Teşkilatçılığı görüyor musunuz? Böyle bir partiyiz. Teşkilata öne veren bir anlayışa sahibiz.

Başkan genç: “23 senedir Trabzon’da başımızı öne eğmedik”

Cumhurbaşkanımız da bize böyle bir mesaj veriyor. 20 sene önce çalıştığımız arkadaşların birini Büyükşehre diğerini Ortahisar’a aday gösterdim diyerek size mesaj veriyor. Sahibi kim, dünden bugüne teşkilatlarımız, yani sizlersiniz. O nedenle ‘şampiyon olacağız’ diye söz verdim. Şampiyon olduğumuz zaman elimiz Ankara’da daha güçlü olur. Masaya oturduğumuz zaman havamızı atarız, bir ise iki alacağız deriz. Biz seçimde derece yaptık deriz. Bunu yapabiliriz. Bu gücümüz var, yapacağız da. Çünkü şehrimizi seviyoruz. Heyecanımız var, gücümüz var, kararlılığımız var. Bu hizmetlerin banisi olan Cumhurbaşkanımız arkamızda, milletvekillerimiz, milletimiz, bakanlarımız var. Kocaman bir aileyiz.”

“BİR OY BİLE ARTIRMAK GAZZE’Yİ SAVUNMAKTIR
Trabzon’da güzel hizmetlerle anılan bir belediye başkanı olmak istediğini yineleyen Genç, “Bir ve beraber hareket ettiğimiz zaman hem siyaset anlayışımızda hem de hizmetlerimizde bu kutsal yolculuğu devam ettireceğiz. Ama siyaseten de bir oyu artırmanın peşinde olmalıyız. Bir oyu artırmak demek, diğer Müslüman ülkelerin Gazze’de olanlara ses çıkarmadığı, bebeklerin katledildiği şu anda 30 bine yakın şehit var, yüzde 70’i kadın ve çocuk, Gazze’yi savunmak demektir. Katiller bilerek çocukları katlediyor, 20 sene sonra karşılarına mücahit olarak çıkmasın diye. Maalesef, Müslüman ülkeler suskun. Orayı koruyan bir ülke Türkiye var. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü olması lazım. Buradan artacak her oy, ona Gazze ile ya da insanlıkla ilgili söyleyeceği her sözde güç verecektir. Masada da kuvvetli olacak. O nedenle kalan süremiz içinde bu ortamda olduğu gibi bir ve beraber olacağız. İnşallah güzel hizmetler yaparak biz de yarın rahmetle anılanlardan oluruz. Onun için el ele verip bunu başaracağız.” şeklinde konuştu.

“31 MART’TAN SONRA ŞAMPİYON OLARAK ANKARA’YA GİDECEĞİZ”
Kuruluştan itibaren AK Parti’de görev almış yöneticileri ve partilileri bir arada görmenin kendisine büyük bir güç verdiğini belirten Başkan Genç, “Merkez ilçemizin kurucusu, her şartta ve koşulda, her zaman bu davanın içinde olan Mustafa Yanmış abimizden Allah razı olsun. Ondan sonra Zeki Kavanoz, Ergin Aydın Başkanım, sonra Temel Altunbaş Başkanım. Yılmaz Büyükaydın ve şu anki Selahaddin Çebi başkanımız Ortahisar’da her zaman bir ve beraber hareket edebildik. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenler olabilir, Allah onlara fırsat vermesin. İnşallah, sizlerden aldığımız bu gücü 31 Mart’a kadar arkamızda hissederek şampiyon neticeyi alıp Ankara’ya gideceğiz. Gerisi bize emanet. Kuruluştan bugüne kadar dava arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi bir arada görmek bize bugün ve bundan sonrası için de ayrı bir güç oldu. Allah yar ve yardımcımız olsun.” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler