Başkan Ahmet Metin Genç açıkladı! Trabzon'a yeni plaj yapılacak mı?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu.

Başkan Ahmet Metin Genç açıkladı! Trabzon'a yeni plaj yapılacak mı?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönemin ikinci meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Faaliyet raporunun açıklandığı meclis toplantısında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 1 milyar 784 milyon 244 bin 762 TL olduğu ifade edildi.

Başkan Ahmet Metin Genç, Meclis'te yaptığı konuşmada yapılması planlanan projelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Genç'in açıklaması şu şekilde;

"Eski otogar alanını dönüştüreceğiz"

Küçük sanayi sitelerimizin nakli ile ilgili çalışmamız var. Yapılırken şehrimizin dışında bir alana yapıldı ama şu an şehrin tam göbeğinde kaldı. Bu sanayi sitelerinin süratle dönüşmesi gerek. Bu konudaki çalışmanın da protokolünü yakın zaman için TOKİ ile hazırlıyoruz. Nakledildikten sonraki hak sahiplerinin imar hakları söz konusu. Oranın imarının bir bütüncül anlayışıyla ve şehrin ortak iradesi olarak tecilli etmesi daha önemli. Bunun içerisine eski otogarı da koyuyoruz. Orası satışa çıkmıştı. Biz satmıyoruz. Bütüncül bir şekilde ele alıp, belki bir yarışma ile eski otogar alanını dönüştüreceğiz.

genc-1.jpg

"Ganita'dan Akyazı'ya kadar bir aksı şehrimize kazandıralım"

Bir diğer konu da Gülcemal. Trabzon'un denizle buluşması noktasında önemli bir proje. Bunun ilk adımı Ganita'ydı. İstiyoruz ki Ganita'dan başlayıp Akyazı'ya kadar bir aksı şehrimize kazandıralım. Bunun için kararlıyız. Tahkimatı tamamlanmış 250 dönüm alandan başlayarak güzel bir yaşam alanı yapacağız. Ganita'nın geniş konseptini buralarda da yapmak istiyoruz. Cüneyt Bey de çalışmaları olduğunu ifade etti. Bunlara açığız. İnsanların denizle buluşacağı yeşil bir alan olsun istiyoruz. Hem çocuklar eğlensin hem de yetişkinler dinlensin.

"Denize girilecek alan olarak değerlendirebiliriz"

Akyazı ile Faroz Barınağı arasında kalan dolgusu yapılmamış 1 kilometrelik alan var. Oranın dolgusunu yaptırmayacağız. Sadece deniz kıyısı olarak kalacak. Belki ayrı bir ünite ile doğrudan denize girilecek bir alan olarak değerlendirebiliriz.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber