Akçaabat'ta yöresel gece etkinliği düzenlendi

Akçaabat'ta Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıldönümü kutlamalarında yöresel gece etkinliği yapıldı.

Akçaabat'ta yöresel gece etkinliği düzenlendi

17 Şubat Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Akçaabat Belediyesince ‘Yöresel Gece’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruşlularının Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yöresel Gece etkinliği, Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Muharrem Gaydan’ın yöresel türküler söylemesiyle başladı. Gecede, Akçaabat Belediyesi Folklor Derneği Kız ve Erkek Horon Ekibi yöresel horon gösterisi sundu.

Akçaabat'ta yöresel gece etkinliği düzenlendiAkçaabat’ın değerli simalarından biri olan Osman Baş’ın şehrin geçmiş gelenek ve göreneklerine dair anılarını anlatmasıyla devam eden Yöresel Gece etkinliğinde eğlence bıçak oyununun sahnelenmesiyle tavan yaptı. Akçaabat’ın unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarından biri olan Bıçak Oyunu, izleyenlerden büyük alkış topladı.

Akçaabat’ın gelenek ve göreneklerinin canlandırıldığı Yöresel Gece etkinliğinde geleneksel damat tıraşı ve orta töreni de unutulmadı. Geçmişte damatların harmanda tıraş edildiği, orta edildiği ve çeşitli esprilerin yapıldığı gelenek yine Akçaabat Belediyesi organizasyonuyla yaşatılmış ve hatırlatılmış oldu. Damat tıraşı ve orta törenini Yaylacık Mahallesi Muhtarı Hakan Karan yönetti.

Yöresel Gece etkinliğinin sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımız çok deri bir tarihe ve çok köklü geleneklere sahiptir. Gelenek ve göreneklerimizden bazılarını bu güzel gecede hemşehrilerimize yeniden hatırlatmak istedik. Bizim çocukluğumuz damat tıraşını izlemekle, bıçak oyununu ve halk oyunlarını öğrenmeye alışmakla geçti. İstedik ki geçmişimizde ve belleklerimizde yer alan bu güzel anılar, yeni nesillerin de hafızalarında yer alsın. Geleneklerimize ve göreneklerimize sahip çıkmalıyız. Onlar bizim renklerimiz, onlar bizim toplumsal yapımız, onlar bizim zenginliğimizdir. 17 Şubat Akçaabat’ımızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl dönümü kapsamında unutulmaz bir geceye imza attık. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese ve bizleri burada yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Akçaabat'ta yöresel gece etkinliği düzenlendiAkçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmanın ardından gecenin sunucusu Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Muharrem Gaydan’a ve Akçaabat Folklor Derneği Başkanı Ahmet Yalçın Çilingiroğlu’na çiçek takdim etti.

17 Şubat Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yöresel Gece etkinliği, tüm izleyenlerinin katılımıyla, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler