AK Partili Çebi'den Filistin açıklaması "Bütün islam coğrafyasının ortak paydası"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Filistin'de yaşananlar ile ilgili açıklama yaptı.

AK Partili Çebi'den Filistin açıklaması "Bütün islam coğrafyasının ortak paydası"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, yaptığı açıklamada tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de bir insanlık dramı yaşandığını söyleyerek “Terör devleti İsrail her zaman olduğu gibi bebeklerin, kadınların, masum ve mazlum Filistinlilerin kanını akıtmakta, saldırı üzerine saldırılarıyla Ortadoğu’da kin kusmaktadır. İçimiz acıyor, yüreğimiz dağlanıyor.” dedi.

HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ
İsrail’in Ortadoğu’da bilhassa Filistin’de döktüğü kanın, yaptığı soykırım ve zulmün sadece Müslümanları değil tüm insanlığı yakından ilgilendirdiğini ifade eden Çebi, “Filistin’deki mücadeleyi savunmak tüm insanlığı savunmaktır; barışı, adaleti ve bağımsızlığı savunmak demektir. Filistin’de insanlık; bebekler, çocuklar, kadınlar ve mazlum ve masum Filistinliler katlediliyor. Bu insanlık dramına herkesin dur, demesi gerekir. Bu vahşetin karşısında tüm insanlığın set olması gerekir.” şeklinde konuştu.

FİLİSTİN MESELESİ TÜRKİYE MESELESİDİR
Türkiye’nin Filistin meselesine sahip çıkmasının önemine değinen Çebi şunları söyledi: “Kudüs’ü içinde barındırın Filistin meselesi bir Türkiye meselesidir. Tarihi, kültürel ve dini kodlarımızda dünyadaki tüm ülkelerden daha güçlü bir şekilde yer alan bir meseledir. Salt bir zulme karşı gelme ve mazluma sahip çıkma meselesi de değildir; Filistin meselesinin özü Türkiye’nin öz meselesidir.

İNSANLIK MESELESİDİR
Filistin topraklarındaki Kudüs, Peygamber Efendimizin Miraca yükseldiği mekândır. Kudüs gökte inşa edilip yere indirilen mekândır. Mescidi Aksa kıblemiz olmuş bir mekândır. Mescidi Aksa, kıblesi olan ümmetin tamamının meselesidir. İnancımız açısından ben Müslümanım, diyen herkesin meselesidir. Tarihi açıdan da meselemizdir, bir hukuk, bir insanlık meselesidir.

DAİMA MESELEMİZ OLACAKTIR
Bu şehrin her bir taşında, her bir sokağında, yüzyıllardır ayakta duran her bir ibadethanesinde Selahaddin-i Eyyubi gibi Müslüman idarecilerin emeği, alın teri vardır. Haçlı seferleriyle yakılan bu şehri tekrar ayağa kaldıran, 400 yıl boyunca tüm inanç mensupları için tekrar bir barış yurdu hâline getiren ecdadımızdır. Bizim için Kudüs, arzın üstünde bir sancak, görkemli bir çınardır. Bu kutlu şehri İstanbul’dan, Kahire’den, Bağdat’tan, Mekke ve Medine’den ayırt etmeden seviyoruz. Aksa ve Kudüs meselesi, kıyamet gününe kadar Müslüman ümmetinin meselesi olmuştur ve olacaktır

İNANCIMIZA SALDIRIDIR
İşgalciler tarafından sürdürülen tüm bu saldırılar, gerçekte Müslümanların inançlarına yönelik bir saldırıdır. İsrail sadece Filistinlilerin düşmanı değildir ve tüm Anadolu, Türkiye ve İslam dünyası için bir tehdittir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber