AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Çebi'den Körfez turu eleştirilerine tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez ülkeleri turuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Çebi'den Körfez turu eleştirilerine tepki

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, çıktığı Körfez ülkeleri turunda yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırım anlaşmalarına imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

500 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ
Çebi, yaptığı açıklamada enerjiden ulaştırma, savunma sanayisinden yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda birçok alanda atılan imzaların büyük bir önem taşıdığını söyleyerek “Yaklaşık 100 milyar dolarlık anlaşma imzaları sıcak para ve kısa vadeli sermaye değil, doğrudan yabancı yatırım anlamını taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde imzalanan anlaşmalar bir başka deyişle 5 yılda 500 milyar dolarlık iş hacmi anlamına geliyor.” dedi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Çebi'den Körfez turu eleştirilerine tepki KÖRFEZ HAMLESİ
Körfez turunun Türkiye-Körfez ilişkilerine çok boyutlu işbirliği ve fırsatlar sunacağını ifade eden Çebi, “Körfez hamlesi Türkiye’nin hem bölgesel hem de küresel düzeydeki gücünü etkileyen önemli temel faktörlerden biridir. Özellikle Suudi Arabistan'la Türkiye arasında imzalanan savunma ve havacılık anlaşması kritik önem taşıyor. Nitekim bu anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi anlamına geliyor.

İLİŞKİLER İLERİ BOYUTA TAŞINACAK
Yine imzalanan anlaşmalarla ortak üretim, teknoloji transferi, eğitim, teknik ve lojistik destek gibi noktalarda Türkiye- Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar işbirliğini daha ileri boyutlara taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.

KARALAMA KAMPANYASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iş bürokrasi ve iş insanlarıyla birlikte üç günlük Körfez turuna getirilen eleştirileri mesnetsiz olarak değerlendiren Çebi şunları söyledi: “Türkiye büyük bir yatırım hamlesine imza atarken çürümüş zihinler, vatan millet düşmanları, FETÖ’cüler ve ahmak troller fikir birliği içerisinde el ele vermiş; yok Togg hediye edilmiş, yok top hediye edilmiş, gibi algı operasyonuyla yatırım anlaşmalarını karalama peşine düşmüşler.

SEÇİM TOKADI SERSEMLETMİŞ
Anlaşılan son seçim tokadı bu zihniyeti sersemletmekle kalmamış, akıllarını da başlarından almış. İsteseler de istemeseler de algılamakta zorluk çekseler de Türkiye, dünya sahnesinde var olmaya, gelişmeye devam edecektir.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler