Zigana Tüneli 3 Mayıs’ta açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek!

Yeni Zigana Tüneli 3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kalıtımı ile açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında Trabzon-Gümüşhane arasında yapımı tamamlanan Yeni Zigana Tüneli’nin 3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılacak.

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu programa katılan Adil Karaismailoğlu, “Yeni Zigana Tüneli ile ilgili olarak, iftihar edeceğimiz mega projelerden bir tanesi. Zigana Tüneli bittiğinde Avrupa’nın en uzun tüneli, Dünyanın 3. En uzun tüneli olacak. Eski Zigana Tüneli 1987 yılında açılmıştı ve bin 700 metre uzunluğunda, bin 800 rakımda, tek tüp tüneldi. Bu tüneli 3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılacak. Tünelin girişi ile çıkışı arasında 14.5 kilometre var. Girişi ile çıkışı arasında mevsim değişiyor. Bu çok zor bir projedir. Tamamen yerimi milli mühendislik çözümleri kullanılmıştır, kendi mühendislerimiz kendi işçilerimiz çalışmıştır. 275 metre yüksekliğinde şaftlar açılarak, 4 noktadan tünel açma girişimi yapılarak kısa sürede tamamlanmıştır. Ulaşımı müthiş rahatlatır.” dedi. 

Haber61 – Haber Servisi - 

Zigana Tüneli 3 Mayıs’ta açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber