TSGİAD Başkan Yardımcısı Üstün’den asgari ücret açıklaması

TSGİAD Başkan Yardımcısı Sezgin Üstün asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TSGİAD Başkan Yardımcısı Üstün’den asgari ücret açıklaması

Trabzon Sanayi ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TSGİAD) Başkan Yardımcısı ve İş İnsanı Sezgin Üstün, asgari ücretteki artışın alım gücü ve günün şartları dikkate alınarak yapıldığını açıkladı.

“İŞÇİNİN ALIM GÜCÜ DÜŞÜNÜLEREK VERİLMİŞ BİR KARAR”
2023 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olacak asgari ücretin yüzde 34 zamlanmasını işçi adına iyi bir rakam olduğunu ifade eden Üstün; “Belirlenen asgari ücret işçinin alım gücünü düşünülerek verilmiş bir karardır. Yapılan bu artış enflasyon oranının üzerinde bir refah payı içermektedir.” dedi.

“ARKA PLANDA MALİYET ARTTI”
Üstün; “Yeni ücretin işçiye yansıyan kısmı gözle görünür oranda arttı fakat arka planda işverenin toplam maliyeti 15 bin 762 lira 63 kuruşa yükseldi. Fazla çalışanı olan küçük işletmelerin bu yük karşına zorlanacağını söyleyebilirim. Var olan istihdamın korunması ve daha fazla istihdam sağlanması adına işverene teşviklerin artması gerekiyor. İşçiye yansıtılan zam oranının işverene de teşvik olarak yansımasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber