Trabzon’da Üniversiteler eğitime ara verdi mi? KTÜ, Trabzon, Avrasya üniversiteleri…

Trabzon’da eğitim veren Karadeniz teknik Üniversitesi, Trabzon ve Avrasya Üniversiteleri’nde eğitime ara verildi mi?

Trabzon’da Üniversiteler eğitime ara verdi mi? KTÜ, Trabzon, Avrasya üniversiteleri…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde felakete neden olan deprem sonrasında tüm Türkiye’de eğitime 20 Şubat’a kadar ara verildiği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Yaşanan bu gelişmeler ardından gözler Trabzon’da eğitim veren Üniversitelere çevrildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon üniversitesi ve Avrasya Üniversiteleri aldıkları kararları öğrencilerine duyurdular.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Deprem bölgesi nüfusuna kayıtlı olan 2 bin 712 öğrencisinin bulunduğunu açıklayarak yarı dönem başlangıç tarihini 27 Şubat’a kadar ertelediğini açıkladı.

Trabzon Üniversitesi ise Öğrencilerini derse katılma konusunda esnek bırakırken, bir çok öğrencisinin de yardım kampanyalarına katıldığı öğrenildi. Üniversite ayrıca topladığı yardım malzemesini deprem bölgesine yolladı.

Trabzon’un tek özel Üniversitesi Avrasya Üniversitesi ise yatak ve yaşam malzemelerinden oluşan 350’şer malzemeyi tır ile deprem bölgesine yollarken bütünleme sınavlarının ise ertelendiğini belirttiler.

Daha sonra YÖK tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde Yüksek Eğitime süresiz olarak ara verildiği belirtildi.

WhatsApp Image 2023-02-09 at 17.45.25WhatsApp Image 2023-02-09 at 17.23.30

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber