Trabzon’da turizm denetimleri sıklaşacak

Başkan Murat Zorluoğlu, Trabzon’da turistlere uygulanan fahiş fiyatlar için denetimlerin sıklaşacağını söyledi.

Trabzon’da turizm denetimleri sıklaşacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantıları başladı.

Bugün yapılan ilk oturumda Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu, yorgun mermi ve turistlere uygulanan fahiş fiyatları gündeme getirdi.

Davut Çakıroğlu, şunları söyledi;

“Biz sevincimizi paylaşırken büyük üzüntülere neden oluyoruz. Daha geçen gün bir evladımızı kaybettik. Köylerimizde havaya ateş açılıyor. Bizim kutlamalarımız başkalarının üzüntüsü oluyor. Bununla ilgili bilinçlendirme yapılmalı.

Köylerimizde Arap turistler ağırlanıyor. Bu durumlar şehrimize zarar veriyor. Şehrin dokusunu koruyacak şekilde misafirler ağırlanmalı. Turizm bu şekilde olmaz. Bizim fiyat politikalarımızda bir standart yok. Beş kişinin yemek ücreti 20 Bin tutuyor. Bunlar denetlenmeli. Turistlere iyi davranmak ve haklarını korumak zorundayız. Belediyelerimizin bu konuda daha sıkı çalışması lazım."

“TRABZON’UN ACİL ÇÖZMESİ GEREKEN BİR DURUM”

Başkan Murat Zorluoğlu, Yorgun mermi konusunda Trabzon Valiliği ile üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Silah kullanımı ve yorgun mermi konusu çok önemli. Valiliğimiz ile çalışıyoruz üzerinde. Havaya ateş açanlar merminin düşmeyeceğini düşünüyorlar. Yere inerken çok can yakıcı hadiseler ortaya çıkıyor. Vefat eden küçük bir yavrumuzun cenazesine katıldım. Yavrumuzun anne babasının acısını gördüm. Bu acıları yaşamamamız lazım. Medeni ülkelerde bu iş poligonlarda olur. Meskun olmayan alanlarda mevzuata uygun bu iş yapılabilir. Bir can kaybına neden olmazlar. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Ben de evimde otururken çok silah sesine maruz kalıyorum. Trabzon’un acil çözmesi gereken bir durumdur” dedi.

“TURİZMDE DENETİMLER SIKLAŞACAK”

Turistlere uygulanan fahiş fiyatlara değinen Başkan Zorluoğlu, “turizm ile alakalı yoğun bir sezon yaşıyoruz. Gelen turistlerimizin burada iyi bir vakit geçirmelerini sağlamak görevimiz. Geçen yıl 1 milyar doları aşmıştı. Bu yılda öyle bir gelir bekliyoruz. Olumsuzlukların şehirde yaşanmaması adına elimizden geleni yapıyoruz. Valiliğimiz koordinesinde elimizden geleni yapıyoruz. Burada birçok kurum var. Herkesin ortak sorumluluğu var. Esnafımızın da sorumluluğu var. Her esnafın başına polis dikemeyiz. Gereğini yapıyorlar ama bazı esnaflarımız fahiş fiyat uygulayabiliyor. Denetimlerin sıklaştırılması noktasında gerekeni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler