Trabzon’da nöbetçi eczaneler! Trabzon’da hangi eczaneler nöbetçi?

Trabzon’da her gün birçok eczane nöbetçi olarak hizmet veriyor. Trabzon’da nöbetçi eczaneler! Trabzon’da hangi eczaneler nöbetçi? İşte detaylar…

Trabzon’da nöbetçi eczaneler! Trabzon’da hangi eczaneler nöbetçi?

Trabzon’da çok sayıda eczane vatandaşa hizmet veriyor. Bu eczaneler her gece ve hafta sonları nöbetleşe vatandaşlara hizmet veriyor. Trabzon’da nöbetçi eczaneler! Trabzon’da hangi eczaneler nöbetçi? Bütün ayrıntılar haberimizde…

Trabzon’da nöbetçi eczaneler! Trabzon’da hangi eczaneler nöbetçi?

Eczane kelime anlamı olarak “ilaçların hazırlandığı ve satıldığı yer” anlamına gelmektedir. Eczaneler, hasta vatandaşların ilaç ihtiyacını karşılamada ve sağlık alanında vatandaşlarla birebir irtibat halinde olan önemli kuruluşlar. 7/24 hizmet vererek vatandaşların ilaç ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir görev üstlenmektedirler. 

TRABZON’DA ECZANELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Genellikle hastane ve Aile sağlığı merkezi yakınlarında bulunan eczaneler haftanın beş günü 08:00 – 18:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Cumartesi ve Pazar günleri ve bütün hafta gece saatlerinde nöbetçi eczaneler vatandaşlara hizmet veriyor. 

Eczanelerde, ilaçların yanısıra, bitkisel ürünler, vitaminler, bazı medikal cihazlar, hijyen ürünleri gibi bazı ürünlerde bulunabilir. Bunların yanında eczanelerdeki eczacılar, eczacı kalfaları ve çalışanlar vatandaşlara ilaçların kullanımı, takibi konusunda yardımcı oluyorlar. Vatandaşların ilaçları doğru kullanımı ve gereksiz kullanılmaması konusunda önemli bir görev üstlenmektedirler. 

TRABZON’DA NÖBETÇİ ECZANELER

Nöbetçi eczaneler, belli aralıklarla, o şehirde bulunan eczanelerin hafta sonları ve gece saatlerinde hizmet vermeleridir. Acil ilaç ihtiyacı duyan vatandaşlar gece saatlerinde ve hafta sonrasında nöbetçi eczanelere giderek ilaç ilaçlarını sağlayabiliyorlar.

Trabzon’da ilçeler dahil olmak üzere her gece 20’ye yakın eczane nöbetçi olarak hizmet veriyor. Ortahisar İlçesinde ise ilçede hizmet veren eczanelerden belirlenen 4 tanesi gece sabaha kadar hizmet veriyor. 

Trabzon’daki nöbetçi eczaneleri merak eden vatandaşlar internet arama motorlarında aramalar yaparak bu eczanelere ulaşmaya çalışıyorlar. Ayrıca nöbetçi eczaneler Trabzon Eczacı Odası’nın resmi sayfasındaki “nöbetçi eczaneler” bölümünden ulaşabiliyor. Bu sayfada şehir şehri ve ilçe ilçe tarih seçilerek nöbetçi eczanelerin hangileri olduğuna ulaşabiliyor.

Öte yandan nöbetçi eczaneler, gün gün eczanelerin camlarında adresleri ve telefon numaraları ile birlikte ilan ediliyor. Vatandaşlar nöbetçi eczanelere buralardan da ulaşabiliyor ve acil ilaç ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 

TRABZON'DAKİ NÖBETÇİ ECZANELERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN! 

Trabzon’da nöbetçi eczaneler! Trabzon’da hangi eczaneler nöbetçi?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber