Trabzon'da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu kültür gezilerine devam ediyor

Trabzon Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından geleneksel hale getirilen kültür gezileri devam etti.

Trabzon'da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu kültür gezilerine devam ediyor

Trabzon Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından geleneksel hale getirilen ancak pandemi nedeniyle ara verilen kültür gezilerine bu yıl da devam edildi. 7’inci sınıflar bazında gerçekleştirilen kültür gezilerinin bu yılki durağı başkent Ankara ile Nevşehir’in Kapadokya bölgesi oldu.

118 öğrenci, 9 öğretmen ile birlikte önce başkent Ankara’ya giden okul heyeti burada büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret etti. Burada daha sonra Çanakkale Savaş Müzesi’ni gezen öğrenciler çıkışta askerlerin nöbet değişimine de şahitlik ettiler.

Sırasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Meclis binası, MTA Genel Müdürlüğü Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesini de gezip inceleyen öğretmen ve öğrenciler bol bol fotoğraf çekip yetkililerden bilgi aldılar.

Trabzon'da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu kültür gezilerine devam ediyor

Gezinin ikinci durağı ise 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan Kapadokya bölgesi oldu. Burada da manzarası ile ünlü Göreme Uçhisar, Zelve vadisi, Paşabağı, çömlekçiliğiyle ünlü Avanos gezilerek kültür turu sonlandırıldı.

Okul Müdürü Murat Ali Şahin, “Öğrencilerin mutluluğu için 118 öğrencinin sorumluluğunu alarak geziyi organize eden tüm okul idareme ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Çocuklarımızın anılarında güzel bir iz bırakmak tüm yorgunluğumuza değdi” Dedi.

İlk kez bu bölgeleri gezip gören öğrencilerde büyük mutluluk yaşarken “Bu organizasyonu düzenleyen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bizim için çok güzel bir anı oldu. Bizi en çok Anıtkabir ve askerlerin nöbet değişimi etkiledi” diye konuştular.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler