TBMM’de maden kazası için komisyon kuruldu! Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Başkan Vekili oldu

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 41 maden işçisinin ölümü ile sonuçlanan maden kazasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

TBMM’de maden kazası için komisyon kuruldu! Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Başkan Vekili oldu

 “Patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumlularının kimler olduğu, yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalara çok yönlü olarak zaten başlanmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Konu ile ilgili yapılan çalışmalar ışığında dün TBMM Genel kurulunda Araştırma Komisyonu kurulması kararı alındı. Yapılan oylamanın ardından kurulun komisyon Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Katip üye seçimi gündemi ile toplantısını gerçekleştirdi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak benzer kazaların önlenmesine yönelik TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonunda AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Başkanvekili olarak seçilirken Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Başkan oldu.

Kendisi de bir maden mühendisi olan Milletvekili Muhammet Balta, maden kazasının yaşandığı gün Amasra’ya gidip kazadan yaralı maden işçileri ve hayatın kaybeden maden işçilerinin ailelerinin yanlarında olmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte cenaze törenlerine katılmıştı.

Edinilen bilgiye göre komisyonun ilk toplantısı bugün gerçekleştirilecek ve çalışmalarına başlayacak.

Komisyon üyeleri “Bu işin siyaseti, partisi olmaz. Tüm komisyon üyelerimizle birlikte üzerlerine düşen ne varsa yapmakta kararlı olduklarını ifade ettiler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler