Meteoroloji’den sonra Trabzon Valiliği de uyardı

Meteoroloji’nin yağış uyarısı sonrası Trabzon Valiliği de bir uyarı yaptı.

Meteoroloji’den sonra Trabzon Valiliği de uyardı

Meteoroloji tarafından Trabzon ve çevresi için yapılan yağış uyarısı sonrası Trabzon Valiliği de uyarı yayınladı.

Valilik tarafından yapılan uyarıda, 14.06.2023 Çarşamba akşam saatlerinden başlayarak 15.03.2023 Perşembe akşam saatlerinde kadar etkili olacağı, Trabzon ve çevresinde metrekareye 40 ila 75 kilogram yağış gerçekleşeceği belirtildi.

Uyarıda şu ifadelere yer verildi;

“14.06.2023 Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe akşam saatlerine kadar beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Gümüşhane çevrelerinde yerel kuvvetli (21- 50 kg/m2) Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

2023/06/14/meteorolojiden-trabzon-icin-kritik-uyari.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber