CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tahsin Usta: "Seçilirsem Trabzon'un 7. milletvekili olacağım"

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tahsin Usta, memleketi Trabzon’da açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tahsin Usta, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Tahsin Usta’nın açıklamaları şu şekilde;

“18 KARADENİZ İLİNİ BİR ARAYA GETİRDİK”

İstanbul’da Çarşıbaşılılar Derneği’nde başlayan süreçle, daha sonra Çarşıbaşı Dernekler Federasyonu’nu kurduk. Oradan Trabzonlular Dernekleri Birliği başkanlığını yaptım. Trabzon Dernekleri Federasyonu kurucu başkanı olarak 5 yıl hizmet verdik. 18 Karadeniz ilini bir araya getirerek Karadeniz Konfederasyonunu kurduk. Şimdi en son da Çarşıbaşı ilçemizde tüm sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek her siyasi partiden kişileri bir araya getirerek hizmet ettik. İlçemiz Çarşıbaşı’na hizmetler yaptık. Geçen sezon 270 öğrencimize burs verdik. Bu yıl da aynı hizmetlerimiz devam ediyor.

"HEMŞEHRİLERİMİZİN SORUNLARIYLA İLGİLENİYORUZ"

İstanbul’da yaşadığımız süreçte Trabzon ile hiç ilişiğimi kesmedim. 2 dönem Trabzonspor’da yöneticilik yaptım. Yaşadığım ve yaptığım, en onur duyduğum hizmetlerden birisidir. İstanbul’da STK’larda öne çıkma sebebimiz de Trabzonspor yöneticisiyken ki gayretlerimiz. Sürekli Trabzon’a gelip gittik. Fındık üreticisiyim. Bunları niye söylüyorum. Biz İstanbul’da; araştırmaya değer veren, çevreye önem veren, bölge sorunlarını irdeleyen, vatandaşlara görüşlerini soran, Trabzon’un sorunlarını ve çözümüyle uğraştık. İstanbul’da yoğun olarak Trabzonlu hemşehrilerimiz var. Geçen dönemde CHP’den 15. sırada adaydık. Yaklaştık ama olmadı. Bu sene umarım bu şansı elde edeceğiz.

1990 yılında İstanbul Fatih’te partide yöneticilik yapmış birisiyim. O zamandan beri çizgimiz hiç değişmedi. Çalışmalar devam etti. Parti ve STK çalışmalarını ayrı tuttuk. Herkesi eşit gördük. Birlikte çalıştığımız arkadaşlar da bunun en yakın tanığıdır. Trabzon ve Trabzonlunun gücüne inandığım için buradayım.

TAHSİN USTA1

“TRABZON’UN 7. VEKİLİ OLMAK İSTİYORUM”

Biliyorsunuz Trabzon’un 6 milletvekili var. Sıralamada yer bulursam, milletvekili seçilme şansı bulursam, İstanbul'dan 1. bölgeden seçilirsem, Trabzon'un 7. milletvekili olacağım diye iddia ile yola çıkıyorum. İstanbul'da sizleri çok iyi temsil edebileceğimi, Karadeniz ve Trabzon'un sorunlarını, ürünlerimizin değersizliğini, projesizliğimizi, ekonomide paylaşımda adaletsiz olduğumuzu, diğer illere göre az yatırım aldığımızı önlemek adına çalışacağıma söz veriyorum. Başta futbol olmak üzere sporda adalet, kalkınmada eşit paylaşım için azami gayret göstereceğim. Trabzonspor'da yöneticiyken federasyon eylemlerinin içindeydim. Öyle devam ettik. Yine fırsat olursa mecliste futbol ve sporda adalet konusunda gayretler göstereceğiz.

İstanbul'da yaptığımız araştırmalar var. Ciddi bir göç var. İstanbul ve Marmara'da yaşayan hemşehrilerimiz yılda 15 gün ortalama memleketlerine geliyorlar. %75'inin burada birinci derecede yakınlarına ait kalabilecekleri evler var. Son günlerdeki İstanbul'daki deprem korkusundan dolayı kaçış söz konusu. Oradan tersine göçü yönlendirmek adına gayret gösteriyorum. Bunu söylemekte de sakınca görmüyorum. 90'lı yıllardan bu yana CHP'de çalışıyorum. Bu son yıllarda olduğu kadar parti genel merkezinde sahipsiz kaldığımız dönem olmadı. Buradan aday olan diğer arkadaşlar da aynı şeyleri söyleyecektir. Milletvekili olabilirsem, genel merkezimizde bütün hemşehrilerimizin haklarını savunacak onlarla bilgi paylaşımı yapacak, kendi alanlarında ilerlemeleri adına anlayış göstereceğiz. İstanbul'da Karadeniz Konfederasyonu başkanlığını yapmıştım. 18 ili bir araya getirdik. Son dönemde de Türkiye Sivil Toplum platformu var. Onlar içerisinde de inisiyatif kullanan bir hemşehrinizim. Şu an 81 ilin ilişkileriyle birlikte hareket ediyoruz.

TAHSİN USTA 2

“TRABZON’DAN ALACAĞIMIZ DESTEK ÖNEMLİ”

İstanbul'daki kendi bölgemde 50'nin üzerinde il sivil toplum kuruluşu federasyon bir araya gelerek kendi içimizde bir arkadaşı belirleyelim ve temsilcimiz olsun diye yola çıktık. Ben tek aday olarak önerildim. Teveccüh gördük. Benim milletvekili seçilebilmem durumunda Artvin'den başlayıp Zonguldak'a kadar herkesin temsilcisi olacağız. Trabzon'da sizlerin vereceği desteğin önemini biliyorum. Bu sesin gerekli yere ulaşacağını biliyorum. Trabzon ve partililerimizin desteğini istiyorum.

10 yıldır çalışma yapıyorum. Sıralamada yer bulamasam da parti adına çalışırım. Vekil olamasak da vekil olan arkadaşlara bu projelerimizi ileteceğiz. Çarşıbaşı'nda dernekler federasyon başkanıyım. Her partiden yöneticimiz var. 200 kadar öğrenciye burs verdik. Yaşlılara destek veriyoruz. Keşan üretimi yapıyoruz, fındık araştırmaları yapıyoruz. Bu gayretlerimiz devam edecek. İki ajanstan ödül aldık. Vekil olmasak da biz emek ve gayretlerimizi sürdürürüz. Vekil olursak yaptırım gücümüz olur, saha profesyonel şekilde yaparız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler