Trabzon'da Ahmet Uğur Turhan Fen ve Teknoloji Lisesi üstü düzey katılım ile açıldı

Trabzon'da Ahmet Uğur Turhan Fen ve Teknoloji Lisesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımı ile açıldı.

Trabzon'da Ahmet Uğur Turhan Fen ve Teknoloji Lisesi üstü düzey katılım ile açıldı

Haber61 - Haber Servisi - Emrah paça / Açılış törenine Bakan Karaismailoğlu'nun yanısıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çevre ve Şehircilik Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, eski Devlet Bakanı Faruk Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, TFF eski Başkanı Nihat Özdemir, Trabzonspor ve Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

WhatsApp Image 2022-10-07 at 15.48.08

Eski Bakan Mehmet Cahit Turhan açılışta yaptığı konuşmada “Mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz insanoğlunun tarihinde en önemli iş eğitimdir. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk sözü okudur. Bilgi her çağda toplumların en kıymetli gücü kuvveti olmuştur. Gelişmiş toplumlarda bilgi kullanılmış ve refah toplumu haline gelmişlerdir. Her devletin milli politikaları arasında güvenliğin yanında sağlık ve eğitim öneli yer tutmuştur. Eğitim bölgeler arası göçün en önemli nedenlerindendi. Bu okulun yeri isim sahibi tarafından vakfımıza bağışlandı. Ülkemizi geleceğe taşıyacak dünyada adaleti ve hukuku zirveye taşıyacak insanlar yetiştirmektir. Ülkemizin kalkınması ve eğitimin uluslararası boyuta çıkmasındaki emeği için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Herkese verdikleri destekler için teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2022-10-07 at 15.48.06

Trabzonspor’un efsane ismi ve Milli takımın eski teknik direktörü Şenol Güneş de açılışta söz alarak “Trabzon'un derdi hepimizin derdi. Bu şehrin sıkıntıları var ama çok da değerli insanları var. Benim annem babam okuma yazma bilmiyordu. Bugün hamdolsun dünya çapında insanlar yetiştiriyoruz. Bugün eğitimi ayağa getiriyoruz. İnşallah gelecek nesil ülkemizi uzay çağına getirirler. Teşekkürler. “ şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2022-10-07 at 15.48.05

Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise “Bu gece mübarek bir gece. O kadar güzel bir tesadüf ki bu açılış da çok mübarek bir açılış. Çok önemli bir eğitim kurumunun açılışını gerçekleştiriyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Dünyanın adalet ve huzura ihtiyaç duyulduğu bu dönemde bu sorumlulukları yerine getirecek insanları yetiştirecek eğitim kurumumuz hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

WhatsApp Image 2022-10-07 at 15.48.10

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise yaptığı konuşmada “Ülkemizin gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında en önemli avantajı genç bir nüfusa sahip olmasıdır. Geçlerin 21. Yüzyılın gereklerine göre yetiştirilmesi çok önemli. Her alanda gençlerimizi iyi bir şekilde yetiştirmeliyiz. Bunların yanında ahlaklı geçmişine saygılı gençler yetiştirmeliyiz. Bu okul bu amaçla burada kuruldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şehrimize çok emeği gecem ulaştırma bakanımıza da teşekkür ediyorum. Bu eğitim kurumumuz hayırlı uğurlu olsun.  İfadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2022-10-07 at 15.48.10 (1)

Bakan karaismailoğlu’ndan önce söz alan Trabzon valisi ismail Ustaoğlu “Trabzon Spor sanat şehridir diyoruz ve aynı zamanda Trabzon bir eğitim şehridir. Bu şehir çok önemli şahsiyetleri yetiştiren bir şehir.. Bende de Trabzon'un ayrı bir yeri vardır. Öğretmenlerimden biri Trabzonludur. Bu eğitim kurumu çok önemlidir. Kıyamete kadar burada eğitim görecek yavrularımız sayesinde okulun yapımında emeği geçenlerin amel defteri hep açık kalacaktır. Trabzon eğitimde çok değerli geceleri yetiştiriyor. Buradan yetişecek öğrenciler ülkemizin imarına imza atacaklar. Okulumuz hayırlı olsun.” Şeklinde konuştıu.

WhatsApp Image 2022-10-07 at 15.48.13

Son olarak söz alan Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu “Bugün sizlerle bir araya geldiğimiz için büyük heyecan duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.  

böylesine önemli bir eğitim yuvasının açılışında bulunmaktan son derece gururluyum.  

Ağırlıklı olarak, fen ve teknoloji alanında yoğunlaşacak lisemiz; nitelikli gençlerin yetişmesine vesile olacak.

Bu  nedenle bugün yalnızca bir lisenin açılışını yapmıyor, aynı zamanda geleceğimizin umut tohumlarını da bugünden ekiyoruz.

Yurdu, konferans salonu, modern derslikleriyle, gençlerimizin ve eğitimcilerimizin ihtiyaçlarına uygun imkânların sunulduğu Bu ilim-irfan yuvasında, millî ve manevi değerlere sahip nice gençler yetişecek.

WhatsApp Image 2022-10-07 at 15.53.25

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz siz genç kardeşlerimin, bu teknolojileri yakından tanımanız ve öğreneceğiniz yabancı diller sayesinde, dünyanın her bir yerinde bizi temsil etmenizi gönülden temenni ediyorum.  

Sizler adına ve Türkiye’mizin geleceği adına heyecanlıyım, mutluyum…

‘Göz aydınlığımız’ olan gençlerimizin eğitimlerine yapılan her katkı, ülkemizin aydınlık geleceği için bir adımdır.

Son 20 yılda, ülkemizde sağlanan huzur ve istikrar ortamıyla birlikte, ülkemizdeki bilim ve teknoloji konusunda da millî bilinç gelişti, güçlendi.

‘Teknofest’ kuşağı dediğimiz bu gençlerimizin heyecanlarını, ülkemizin kalkınmasına yönlendirmek,

onların önlerini açmak bizim öncelikli hedeflerimizdendir.

Biliyorsunuz; Türksat 5A ve 5B haberleşme uydularımız 2021 yılı içinde başarı ile uzaya gönderdik.  

Yerli ve millî haberleşme uydumuz Türksat6A uydumuzu daCumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde uzaya göndereceğiz.

Yerli ve millî imkânlarla geliştirmekte olduğumuz 5G teknolojisine yakın zamanda geçeceğiz; 5 G ile hayatımıza hız katacağız.

5G için yaptığımız çalışmalar aynı zamanda 6G teknolojilerinin de zeminini oluşturacak.

Sizlerin de gayretleriyle, bu okullarda eğitim gören gençlerimiz, yakın zamanda teknofest yarışmaları başta olmak üzere, TÜBİTAK ve diğer sayısız uluslararası bilim kurullarında, üniversite ve yarışmalarda boy gösterecekler.  

Ülkemizin yarınları için hazırlanan bu imkândan dolayı Sıla Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’mıza tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Değerli Hocamız, Profesör Doktor Ahmet Uğur Turhan Beyefendiye acil şifa dileklerimle birlikte, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Sevgili genç kardeşlerim, Başarılı olmak için üç temel kural: ‘İRADE, GAYRET ve TERBİYE’…

Ailesini, ülkesini ve üretmeyi seven gençler olarak;

WhatsApp Image 2022-10-07 at 15.55.16

İrade, Gayret ve Terbiye ile yolunuza devam ederseniz yapamayacağınız hiçbir şey, aşamayacağınız hiçbir engel yoktur.

Biz size inanıyor ve güveniyoruz. Bizler, gençlerimizin önündeki taşları temizlemeye devam edeceğiz.

Sizler de bu ilim yuvalarında yetişerek, 21. yüzyıla yön vereceksiniz. Ülkemizin geleceğini, sizin heyecan dolu gözlerinizde görüyorum ve hepinizi heyecan dolu yüreklerinizden öpüyorum.

Yeni eğitim öğretim yılımız ülkemize hayırlı olsunTüm öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum.

Ahmet uğur Turhan fen ve teknoloji lisesinin yapımında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.

Çok değerli bakanım CAHİT Turhan a da katkılarından dolayı teşekkür ederim

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler