Ziya Doğan: TS'ye İddialı gidiyoruz

Ankaragücü Teknik Direktörü Ziya Doğan, Trabzonspor maçından puan veya puanlar beklediğini belirterek "Trabzon'a iddialı gidiyoruz" dedi. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı çok iyi değerlendirdiklerini belirten Doğan, "Milli takımlarda olan futbolc

Ziya Doğan: TS'ye İddialı gidiyoruz

Ankaragücü Teknik Direktörü Ziya Doğan, Trabzonspor maçından puan veya puanlar beklediğini belirterek "Trabzon'a iddialı gidiyoruz" dedi. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı çok iyi değerlendirdiklerini belirten Doğan, "Milli takımlarda olan futbolcular ve hastalanan Hürriyet ile Uğur Uçar dışında eksiğimiz yok, hazırlıkları çok verimli geçirdik'' diye konuştu.

Trabzonspor'un çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Ziya Doğan, ''Trabzonspor çok güçlü bir ekip. Hem Şampiyonlar Ligi'nde, hem de Spor Toto Süper Lig'de başarılı bir grafik çiziyorlar. Ancak biz kolay teslim olmayacağız. Doğruyu söylemek gerekirse, Trabzon'a iddialı gidiyoruz. Takım olarak acil şekilde puanlara ihtiyacımız var. Ben takımımdan son derece ümitliyim. Her hafta grafiğimiz ve fizik gücümüz daha yukarıya çıkarmaya başladık. Futbolcularımın sadece galibiyete ihtiyacı var. Kaybettiğimiz maçları küçük ayrıntılardan kaybettik. Takım ruhunu sahaya iyi yansıttığımızı düşünüyorum ve açıklarımızı Her gün kapattığımızı söyleyebilirim.'' dedi.

Ziya Doğan, sakatlıkları bulunan futbolcularla ilgili olarak şunları söyledi: ''Mehmet Çoğum 5 aydır sakat. Mehmet'in geri dönmesi için 1 aylık bir süreye ihtiyacı var. En ciddi sakatımız Serdar Özkan olarak gözüküyor. Serdar, milli maç arasınında idman eksiğini tamamladı. Ancak son idmanda ters bir pozisyon nedeniyle adalesinden sıkıntı yaşadı. Serdar Özkan Trabzonspor maçına yetişmeyecek gibi. Murat Duruer, 2 hafta önce sakatlanmıştı. Şu anda hazır duruma geldi, ancak onun da maç eksiği var. Bu arkadaşlarımız, sakatlıkları bulunan Muhammed Türkmen ve Ümit Kurt ile birlikte Trabzonspor maçının kadrosunda yer almayacak.

Trabzonspor karşısında hiç bir futbolcuya önlem almayı düşünmediğini de belirten tecrübeli teknik adam Ziya Doğan, ''Bizim en büyük önlemimiz takım oyunu olacak. Takım oyununu iyi oynarsak, kişilere özel önlem almaya gerek yok. Bizim en büyük sıkıntımız, takım oyununu istediğimiz şekilde sahaya yansıtırken yaptığımız küçük hatalardan yediğimiz goller olmuştur. Trabzonspor maçında istediğimiz takım oyununu sahaya yansıtırsak, rakibimize komple önlem almış oluruz'' şeklinde konuştu.

Doğan, Trabzonspor'un başarılı forveti Burak Yılmaz ile ilgili düşüncelerini de paylaşarak; ''Burak, büyük kulüplerde deneyim kazanmıştı, ama tam başarılı olamadı. Anadolu kulüplerine gittikten sonra tam olgunluk döneminde, futbolu iyi öğrendiği bir zamanda Trabzonspor'a transfer oldu ve çok iyi bir uyum yakaladı. Ancak bir gerçek var ki, Burak, mücadele gücü ve asla teslim olmama gibi özelliklere sahip bir futbolcu. Bu açıdan çok iyi bir örnek oluşturuyor. Burak, Türkiye için çok önemli bir golcü. En önemli artısı ise fizik değerlerinin çok yükselmesi oldu. Almanya ile oynadığımız Eleme Grubu maçından sonra tüm spor kamuoyu fizik değerlerine dikkat etmeye başladı. Türkiye bunları bir türlü görmüyordu. Burak, fizik gücünün yanına yeteneği ve kalitesini de ortaya koyunca, böyle başarılı bir performans ortaya çıktı. Ona başarılarının devamını diliyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor