Yerel seçim düğüm

 Yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa paketinin geleceği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yeni tarih de önermeyeceğiz, işbirliği de yapmayacağız” sözlerinin ardından zora girdi.Yeni bir gelişme yaşanmazsa, iktidar partisinin önünde iki

Yerel seçim düğüm

 Yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa paketinin geleceği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yeni tarih de önermeyeceğiz, işbirliği de yapmayacağız” sözlerinin ardından zora girdi.

Yeni bir gelişme yaşanmazsa, iktidar partisinin önünde iki seçenek bulunuyor. Ya MHP’nin 27 Ekim önerisini kabul edecek. Ya da seçimlerin tarihini değiştirmekten vazgeçecek. 27 Ekim önerisi, büyükşehir düzenlemesinin ilk yerel seçimlerde uygulanamaması anlamına geliyor.

Gelinen süreçte, ilk tavrını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmuştu. Bahçeli, anayasa paketindeki gibi yerel seçimlerin 27 Ekim 2013’te yapılması konusunda ısrarlı olduklarını dile getirmişti.

Bahçeli, yeni bir tarihi tartışmaya açmayacaklarını, aksi taktirde, yerel seçimlerin 30 Mart 2014 tarihinde yapılmasını uygun gördüklerini açıklamıştı.

Muhalefetin yaklaşımını değerlendiren Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ise “Siyasi partilerle, yerel seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili anayasa değişikliği konusunda, bayramın ardından son kez bir görüşme yaparız.

Buna göre, tavrımızı netleştiririz. Uzlaşma sağlanmazsa, yapılacak bir şey yok. Şimdiden bir şey söylemek doğru değil” değerlendirmesi yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor