Yabancı futbolcu sayısına itiraz

  Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon yabancı sayısında kısıtlamaya gidecek olması kararını revize etmesi için çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Akıncıoğlu, İstanbul'da gerçekleştirdikleri toplantın

Yabancı futbolcu sayısına itiraz

 

 
Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon yabancı sayısında kısıtlamaya gidecek olması kararını revize etmesi için çıkarma yapmaya hazırlanıyor.
 
Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Akıncıoğlu, İstanbul'da gerçekleştirdikleri toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçti.
 
Toplantıda konuştukları konularaı anlatan Akıncıoğlu, önümüzdeki sezon değişecek olan yabancı futbolcu sayısındaki kısıtlamayala ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuracaklarını açıkladı.
İşte Hasan Akıncıoğlu'nun sözleri...
 
UEFA'DAN GELECEK PARA VE İDDAA GELİRLERİ
 
"UEFA'dan gelecek alt yapı katılım fonunun kulüpler arasında paylaşılması ve dağıtılmasıyla ilgili karar alındı. Bunun dışında bildiğiniz gibi Süper Lig takımlarının finansman sorunları var. İddaa gelirlerinin arttırılmasıyla ilgili taleplerimiz iletmiştik. 18 kulüp başkanıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanı'ndan bir randevu talep etmiştik. Bir toplantı gerçekleştireceğiz ve İddaa gelirlerin artması için konuşacağız. Van depreminden sonra okul yapmayı tahattük ettik. Tarafımıza 27 dönümlük bir arsa tahsis edildi. Bu okul için gerekli kararları aldık. Bu okulun hızla yapılarak önümüzdeki öğretim döneminde faaliyete geçmesini hedefliyoruz"
 
YABANCI SAYISI KISITLAMASINA REVİZE
 
"Önümüzdeki sezondan itibaren TFF yabancı oyuncu sayısını düşürme kararıyla ilgili olarak federasyonla görüşmek istiyoruz. Yapılmasını istediğimiz bazı değişiklikler var. Özellikler ŞAmpiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek takımlarımızın sorun yaşaycağını düşünüyoruz. Bunları federasyona aktaracağız. Bu kararın bir şekilde revize edilmesini bekliyoruz. Belli sayıda yabancı oyuncuyla sözleşme imzalanması söz konusu, bunda revizeler istiyoruz."
 
"HAKEMLER HATALARI MAKSATLI DEĞİL"
 
"MHK'nin kamuoyunda bazı basın ve yayın organları tarafından eleştirilmesini kınama kararı aldık. Bu konuda bazı hakem arkadaşlarımızın özel hayatlarına kadar girilerek acımasızca eleştirilmesini kabul etmiyoruz. Hakem hatalarının maksatlı olmadığına inanıyoruz ve hakem arkadaşlarımızı destekliyoruz."
 
ALT YAPI LİGLERİ HAKKINDA
 
"Alt yapıyla ilgili uzun zamandır çalışıyoruz. Önümüzdeki sene akademi liglerinin bölgesele çevrilmesini talep ettik. Eğer bölgesele çevrilirse; Süper Lig takımlarının bölgesel liglere katılmasına karar aldık."
 
BAŞBAKANA ÇIKILACAK
 
"Sayın Başbakanımızla ilgili randevu talebimizi yineliyoruz. Türk futbolunun kalkınması için yeni bir program uygulamaya koymak istiyoruz. Bunları Başbakanımıza da aktaracağız. Ayrıca kanun tasarısıyla ilgili hukukçu arkadaşlarımızdan bilgi aldık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor