Türkiye çeyrek finale yükseldi...

 Macaristan’n Debrecen şehrinde düzenlenen Ümit Kızlar Basketbol Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 6 maçı da kazanarak namağlup şekilde çeyrek finale yükselen Ümit Kızlar, yarın Beyaz Rusya ile karşılaşacak. Şampiyonanın ilk turunda C Grubu’nda birlikte yer

Türkiye çeyrek finale yükseldi...

 

Macaristan’n Debrecen şehrinde düzenlenen Ümit Kızlar Basketbol Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 6 maçı da kazanarak namağlup şekilde çeyrek finale yükselen Ümit Kızlar, yarın Beyaz Rusya ile karşılaşacak.

 

Şampiyonanın ilk turunda C Grubu’nda birlikte yer aldığı Ukrayna’yı 86-61, Fransa’yı 61-56 ve Portekiz’i 62-52 mağlup eden ay – yıldızlılar, ikinci turda F Grubu’nda mücadele etti. Gruba lider başlayan milliler, sırasıyla Sırbistan’ı 56-45, Slovakya’yı 56-43 ve Rusya’yı da 62-57 devirmeyi başararak namağlup şekilde çeyrek finale yükselmeyi başardı.

 

Çeyrek finalde Beyaz Rusya ile karşılaşacak olan şampiyonanın tek yenilgisiz takımı ümit kızların bu önemli mücadelesi 24 Ağustos Cuma (yarın) TSİ 21.30’da Fönix Hall’da oynanacak. Milliler bu maçtan galip ayrılırsa İspanya-Fransa mücadelesinin galibiyle yarı finalde karşılaşacak. Ay – yıldızlılarda Ayşe Cora 11.5 sayı, Özge Kavurmacıoğlu 6.8 ribaund ve Olcay Çakır da 3.8 asist ve 2.2 top çalma ile bu kategorilerdeki en iyi oyuncuları olarak göze çarptılar.

 

Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu;

 

14.45 İspanya – Fransa

15.00 Ukrayna – Hollanda

19.15 İsveç – Rusya

21.30 Türkiye – Beyaz Rusya

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor