Türk futbolunda devrim gibi karar!

Türkiye Futbol Federasyonu yeni bir kararı uygulamaya hazırlanıyor. Yeni sezonda ilk dört sırayı alacak takımlar arasında play - off oynatacak. Altı maç sonunda en fazla puanı toplayan şampiyonluğa ulaşacak.Futbol Federasyonu’nun şike ve teşvik skandalı i

Türk futbolunda devrim gibi karar!

Türkiye Futbol Federasyonu yeni bir kararı uygulamaya hazırlanıyor. Yeni sezonda ilk dört sırayı alacak takımlar arasında play - off oynatacak. Altı maç sonunda en fazla puanı toplayan şampiyonluğa ulaşacak.

Futbol Federasyonu’nun şike ve teşvik skandalı ile prestij kaybeden Türk futboluna yeniden ivme kazandırmak için kulüplerin de desteğini alarak tarihi bir projeye imza atmaya hazırlandığı öğrenildi.

İLK İKİ SIRAYI ALAN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE...
34 haftalık normal lig sonunda ilk dört sırayı alan takımlar play-off şampiyonluk grubunda çift devreli 6 maç oynayacak. Grupta ilk iki sırayı alan takımlar Şampiyonlar Ligi'ne gidecek.

Süper ligin 5 ve 8. sırasındaki 4 takım kendi aralarında oynayacakları maçlar bitiminde ilk sırayı alan takımı belirleyecek. Türkiye kupasını kazanan takım ise avrupadaki 5. temsilcimiz olacak.

AMAÇ ŞİKEYİ ÖNLEMEK
Ligi son üç sırada bitiren takımlar küme düşerken, onların yerini Bank Asya’an gelen üç takım alacak. Halen Belçika liginde uygulanan sistemin amacının sezon boyu performansı arttırmak ve şaibeyi önlemek olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor