TS'ye ve FB'ye gol atmam gerek!

Düne kadar transferime kulübüm karar verir diyen Emenike ilk kez net konuştu. Gitme vaktinin geldiğini açıkladı.Türk futbolunun bugünlerde gündemde olan yüzü ise Emmanuel Emenike. Karabükspor'un Süper Lig'e çıkmasıyla birlikte adeta gündeme bomba gibi düş

TS'ye ve FB'ye gol atmam gerek!

Düne kadar transferime kulübüm karar verir diyen Emenike ilk kez net konuştu. Gitme vaktinin geldiğini açıkladı.

Türk futbolunun bugünlerde gündemde olan yüzü ise Emmanuel Emenike. Karabükspor'un Süper Lig'e çıkmasıyla birlikte adeta gündeme bomba gibi düştü. Nijeryalı golcü. Attığı goller, sürati, hırsı ve dinanizmi ile transfer piyasasının zirvesine oturan 24 yaşındaki oyuncunun ismi Türkiye'nin dev kulüpleri ile anılır oldu. Özellikle de Fenerbahçe'yle... Herkesin merak ettiği futbol gündemimizin bir numaralı ismi Emmanuel Emenike Bugün gazetesinden Orçun Özateş'e şunları söyledi:

Transferin en çok konuşulan ismisin. Bu konuda herkes senin fikrini merak ediyor...

Şu anda transfer konusunu düşünmüyorum. Düşünürsem 4 maçta performansım düşer. Şuanda Karabükspor futbolcusuyum. 4 hafta sonra neler olacağını hep beraber göreceğiz. Karabükspor'tan 4 maç sonra ayrılacağım. Çünkü artık büyük bir takıma oynamak istiyorum. Ama nereye gideceğimi kesinlikle bilmiyorum.

Senin aksine Türkiye'ye yıldız olarak gelen ama başarısız olan birçok oyuncu var. Bunun sebebi sence nedir?

Bir oyuncuya büyük paralar verip alsanız da bir maçta 10 gol atmasını bekleyemez siniz. Sonuçta yeni bir ülkeye geliyorlar. Bir alışma dönemi yaşamak zorundalar. Türkiye'ye gelen yabancı oyuncuları belli bir zaman verilmesi gerekiyor. Büyük liglerden geliyorlar. Türk futbolunu belki de küçümsüyorlar. Ama hiç de öyle değil. Bu ligi küçümseyemezsin. Kulüp bunlarda çok fazla şeyler istiyor. Bunlar bunun karşılığını veremeyince strese giriyorlar.

Karabüksor'un başarısını neye bağlıyorsun?

Takım oyunu ve mücadele. Birlikte ölünecekse birlikte öldük. Birlikte kazanacaksak birlikte kazandık. Bu başarının en büyük kanıtı. Ben inançlı bir insanım. Allah'ımda çok yardımları oldu. Onun isteği ile oldu bunlar.

Trabzonspor ve Fenerbahçe inanılmaz bir şampiyonluk mücadelesinin içinde. Sizinde Karabükspor her iki takım ile maçlarını ne düşünüyorsun?

Karabükspor benim paramı ödüyor. 4 haftada her şeyi yapmak zorundayım. Bu oynacağımız takımlarda şampiyonluk için mücadele ediyorlar. Bunlarla benim bir ilişkim yok. Karabükspor'U düşünüyorum. Kesinlikle gol atmak istiyorum. Trabzonspor'a da Fenerbahçe'ye de atabileceğim kadar gol atmak istiyorum.

Şampiyon yarışında kimi önde görüyor?

Şampiyon olacağını sadece Allah bilir. 4 hafta sonra göreceğiz.

TÜRKİYE'YE GELDİĞİME PİŞMAN OLDUM

Geniş bir aileden geliyorum. 3 ablam, 6 tane erkek kardeşim var. Toplam 10 kişiyiz. Annem ve babam kendi işleri olan kişilerdi. Şimdi çalışmıyorlar. Ben yardımlarda bulunuyorum.

Türkiye ve Karabük yolları nasıl keşişti?

İlk önce Türkiye'ye Ankaragücü'ne denenmek üzere gelmiştim. Orada biraz sıkıntı yaşadım. Ankaragücü'de kalamadım. Daha sonra Gençlerbirliği'ne gönderdiler. Burada da yabancı kontejanına takıldım. Bende kendimi Karabük'te buldum.

Afrika'dan Türkiye'ye geldiğinde bu kadar gündeme oturacağını tahmin ediyor muydun?

 

Kendime çok inanan, hedefleri olan biriyim. Türkiye'ye gelmeden önce Güney Afrika'da gol kralı olmuştum. Çok kulüp beni istiyordu. Ancak daha sonra Wasswa diye bir oyuncu arkadaşım Türkiye'ye gelmek istedi. Beni de ikna etti. Ankaragücü'nde işler yolunda gitmedi. Bir ara geldiğime pişman oldum. "Güney Afrika'da birçok kulüp beni isterken ben buraya neden denemeye geldim" diye kendi kendime sordum. Daha sonra Karabük belirdi ve işler bildiğiniz gibi gelişti.

Sizdeki cevheri Türkiye'de ilk kim keşfetti?

Gençlerbirliği'nde 3 gün idmana çıktım. Oranın menajeri Karabükspor Başkanı'nı aramış. İyi bir futbolcu olduğumu söylemiş. O şekilde Karabük macerası başladı.

Karabük'te hayatı nasıl geçiyor?

Karabük'te yapılacak fazla bir şey yok. İdmanlara gidiyoruz, eve gidiyoruz. Arada restoran ve bankaya da gidiyorum.

Başkanınız Ferudun Tankut Konusunda ne düşünüyorsun?

Çok iyi bir insan. O beni oğlu olarak görüyor; ben de onu babam. Bana çok yardımı oldu. Mesela ben kesinlikle kendisine gidip "Şu takıma gitmek istiyorum" diye bir şey söylemem. Menajerim ve babam (Ferudun Tankut) bir araya gelip konuşurlar.

Türk vatandaşlığı konusunda ne düşünüyorsun?

Türk vatandaşı olursam çok mutlu olurum. Ama bu bana bağlı değil. Kaç yıl burada olmak gerekiyor. Onu bilmiyorum. Ama olursam kesinlikle mutlu olurum. Bu bana büyük gurur verir.

Nijerya Milli Takım'ında oynamak nasıl bir duygu?

Milli takıma seçilmem beni çok mutlu etti. Burada goller atıp ülkeme fayda olmak istiyorum. Nijerya milli takımda oynayan oyuncuların tümü yurt dışında oynuyorlar. Buraya geldiğimizde bir aile gibi oluyoruz.

Arda konusunda ne düşünüyorsun?

Arda çok iyi bir oyuncu. Çok da beğenerek izliyorum. Kendisi hakkında neler diyorlar pek takip etmiyorum ama sahada gerçekten çok iyi. Kendisine tavsiyede bulunmam mümkün değil.

En sevdiğin yemek?

Kesinlikle Pilav...

En beğendiğin şehir?

İstanbul.

En sevdiğin müzik türü?

Genelde Nijerya müzikleri.

Lakabın var mı?

Türkiye'de Ema. Nijerya'da Hurry Boy (hızlı çocuk)

En beğendiğin oyuncular?

Alex ve Jaja. Bu sene çok ön plana çıktılar.

En zorlandığın defans oyuncuları?

Topu aldığımda defans oyuncularını görmem.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor