Ts'nin hak arayışını taktir ettim

Muğla'daki ziyaretlerinin ardından karayolu ile Bodrum'a gelen Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, AK Parti İlçe Merkezinde basın mensuplarının spor gündemine dair sorularını cevapladı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılınç UEFA’nın Beşiktaş için

Ts'nin hak arayışını taktir ettim

Muğla'daki ziyaretlerinin ardından karayolu ile Bodrum'a gelen Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, AK Parti İlçe Merkezinde basın mensuplarının spor gündemine dair sorularını cevapladı. 


Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılınç UEFA’nın Beşiktaş için verilen cezadan rahatsızlık duymak için Beşiktaşlı olmak şart olmadığını belirterek, "Türk takımları ile yaşanan her türlü olumsuzluk bizleri rahatsız ediyor. Beşiktaş hakkında verilen karardan rahatsızlık duymak için Beşiktaşlı olmamız şart değil. Türk takımları ile ilgili verilen Uluslararası müsabakalar ile ilgili her türlü olumsuz kararın her Türk vatandaşını rahatsız etmesi gerektiğini ben düşünüyorum.Çünkü şahsen benim konuya bakışım şudur; hangi takımı tutuyor oluyorsam Türk takımlarının uluslararası müsabakalardaki varlıklarını adeta bir Milli takım heyecanı ile karşılarım.

 

Benim Türklük anlayışım bunu gerektiriyor. O nedenle Türkiye'de hiç kimsenin Beşiktaş'ın maruz kaldığı bu yaptırımdan dolayı mutlu olmaması gerektiği kanısındayım. Bende mutlu değilim ama nihayetinde ortada böyle bir karar var. Elbette ki Beşiktaş bu karar sürecinde yapması gerekenleri yapmıştır bundan sonrada yapması gerekenler varsa onları da mutlak suretle ortaya koyacaktır. Yine bu süreçte Türkiye Futbol Federasyonunun UEFA nezdinde ki girişimlerini, Türk takımlarının haklarını korumak üzere verdiği hukuk mücadelesini çok iyi biliyorum.

 

Hakkındaki iddialar gündeme getirilen Türk takımlarının yine UEFA nezdinde CAS nezdinde ortaya koydukları itirazları, hazırladıkları hukuk dosyalarını, yaptıkları hukuki savunmaları çok çok iyi biliyorum. Nihayetinde ortada Türk futbolu açısından üzücü bulmamız gereken bir karar vardır. Süreç bu şekilde işlemeye devam edecektir. Ama dediğim gibi Türk futbolunun düzlüğe çıkabilmesi için Türkiye’ de futbol ile birlikte diğer sportif branşlarında aynı şekilde düzlüğe çıkabilmesi için bu tür olaylara Milli sorunlar penceresinden bakabilmemiz lazımdır”dedi.

 

TARAFTARLARA SESLENDİ


Bakan Kılınç tribünlerin şölen gibi olmasını ifade ederek "Yeni sezon başlarken benim bütün takımlara, bütün yöneticilere, teknik adamlara, takım kaptanlarına ve futbolculara ve onlar ile birlikte elbette ki taraftar guruplarına çağrım şudur; Başka Türkiye yok, Türk milletinin ve Türkiye'nin bu dönem her zaman olduğundan çok daha fazla birlik duygularını sağlam bir şekilde geleceğe taşımak ihtiyacı vardır.

 

O nedenle takımlarımızı elbette ki destekleyelim, taraftar olmanın gereğini elbette ki yerine getirelim, o coşkuyu, o heyecanı, tezahüratları elbette ki yapalım, yapmaya devam edelim. Tribünlerde büyük bir coşku, tribünler adeta bir şölen yeri havasını ortaya koysun ama bütün bunları yaparken kırıcı olmamaya özen gösterelim. Özellikle yeni sezon gelirken herkesi fair play kurallarının yani centilmenlik ruhunun gereklerine sıkı sıkıya bağlı kalmaya davet ediyorum. Türübünler şölen yeri olacaktır, türübünler bayram yeri olacaktır, türübünler şenlik yeri olacaktır ama türübünler kavga yeri olmamalıdır, türübünlerde küfür olmamalıdır, tribünlerde hakaret olmamalıdır. Bu kardeşliği, bu havayı şayet sağlayabilirsek herkese bu anlamda iyi örnek oluruz diye düşünüyorum"


TÜRK SPORU ŞAHA KALKTI


Türkiyenin rekor üstüne rekorlar kırıdığını belirten Kılınç, "Türk sporu gerçekten tarihin en parlak dönemini yaşıyor. Bundan her birimizin büyük guru duymamız lazım. Olimpiyatlara katılacağız, olimpiyatlara katılım kotamız şu an olimpik branşlarda 115, paralimpik branşlarda 67 yani toplamda baktığınız zaman 182 sporcumuz ile olimpiyatlara gideceğiz ki bu sayıya birkaç ilave daha söz konusu olabilir.

 

2008'e göre bile iki katın üzerinde bir artış var. 2000'e göre kıyasladığınız zaman artış rakamı çok daha yüksek. Türkiye’de spora yapılan yatırımın, Türkiye'de sporu geliştirmek üzere atılan adımların, Türkiye'de sporu tabana yaymak ve sporla iç içe bir yaşam sürmek adına hükumet, Sayın Başbakanınmızın, bizlerin ortaya koyduğu çabaların aldık almaya devam ediyoruz. Londra'ya rekor sayıda sporcu ile katılacak olmaktan dolayı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının büyük bir gurur duyması lazım. Atletizmde çok büyük başarılar aldık, güreş, halter zaten bunlar bizim adeta altın madenimiz, spordaki madenimiz. 16 branşta olimpiyatlara katılma hakkını kazandık. Arka arkaya sporcularımız olimpiyat kotasını aldılar ve Londra’ ya gitme imtiyazını yakaladılar. Buradan bakıldığı zaman Türk sporu şaha kalktı diyebiliriz.


TRABZONSPOR'UN HAK ARAYIŞINI TAKTİR ETTİM


Bakan Kılınç Trabzonspor’un hakkını aramasını taktir ettiğinin söyleyerek, "Hak arayışlarına, hak mücadelelerini hukuk ve centilmenli çerçevesi içinde tuttukları sürece bütün kulüplerin hak arayışlarını saygıyla karışlamak lazımdır. Bir camia ya da bir kişi veya bir tüzel kişilik, bir kulüp hakkı olan bir konuda haklı olan itirazlarını seslendirdiği kanaatinde ise o hak arayışını saygıyla karşılamak lazımdır ta ki centilmenlik çerçevesinin dışına çıkılmaması kaydıyla. Hak ararken hukuk dışına çıkılmaması kaydıyla Trabzonspor ve Fenerbahçe ile ilgili konularda her hangi bir takım lehine kantarın topuzunu kaçıracak çerçevede bir açılama yapmayı Gençlik ve Spor Bakanı olarak doğru bulmam. Kulüpler kendi hak arayışlarına devam edeceklerdir.

 

Bu kendi takdirleridir. Nihayetinde hak arayışları konusunda müracaat ettikleri kurumların tabii olduğu yönetmelikler vardır. Yasalar vardır, kanunlar vardır, uygulama gelenekleri vardır. Bütün bu yazılı olmayan kurallar çerçevesinde hak arayışı için kendilerine müracaat edilen kurumların ortaya koyacağı kararlar vardır. Elbette ki bu kulüplerimiz müracaat ettikleri kurumların ortaya koyacağı kararları saygıyla karşılamasını da bileceklerdir. Kim niye bir hak arayışının peşine düştü diye bir sorgulama yapmayı ben Gençlik ve Spor Bakanı olarak doğru bulmuyorum. Kimin bir hakkın tecellisine yönelik beklentisi ya da isteği varsa o hakkın tecellisine yönelik kurumlara müracaat etmesi de en doğal hakkıdır. Bu çerçevede görüp değerlendirmek lazım ama bu hak arayışını türübünlere yansıtmak haksızlık olur.

 

Taraftarlar arasında bu hak arayışları üzerinden gerilimlere neden olmak haksızlık olur. Taraftarlar şunu bilmeli, yöneticiler camialar adına hak arayışlarına devam ederler ama taraftar gurupları arasındaki dayanışma, kardeşlik bağları sonuna kadar yaşatılması gereken önemli değerlerdir. Bu konulara dikkat edildiği takdirde herkes kendi hakkının peşine düşebilir. Kimsenin bundan alınganlık duymaması lazım" dedi.


BAKAN KILINÇ’TAN BODRUMLULARA MÜJDE


Kılınç Bodrum halkına Gençlik merkezi müjdesini vererek "Bodrum'da yapılabilecek spor tesislerin gelecekte nerede dizayn edilebileceğine yönelik çalışmalarımızı arsa temini açısından sürdürüyoruz. Tapuyu Bakanlığımıza geçirecek şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu bir ön hazırlık sürecidir. Bu tespitlerimiz doğrultusunda Sayın Başbakanımızın da Bodrum'a, Bodrum halkına selamlarını ileterek Bodrum'a bir gençlik merkezinin müjdesini şu an burada veriyorum. Bu gençlik merkezi bünyesinde voleybol, basketbol, hentbol gibi sportif salon branşlarının uygulanabildiği yine tekvando, judo gibi ferdi sporların yapılabildiği, nizami ölçülerde bir spor salonunu bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte gitar, ut, ney, saz gibi farklı enstürümanların öğrenilebileceği, beden dili, etkili hitabet ve diğer kişisel gelişim seminerlerinin verilebileceği, geleneksel Türk el sanatlarının öğretilebileceği 20 ye yakın atölyeyi bünyesinde barındıran bununla birlikte gençlerin yararlanabileceği bir kütüphaneyi bünyesinde barındıran bir yapı olacak gençlik merkezi. Aklınıza iki oda bir salon bir yer gelmesin, gençlerimizin kullanımına 4 bin metrekare büyüklükte geniş geniş hitap edebileceği bir tesisi bu ilçeye kazandırmayı hedefliyoruz " dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor