TS ne ceza alacak ne zaman çekecek

Trabzonspor'un, PFDK'dan ne kadar ceza alacağı merak konusu olurken, cezasını ne zaman çekeceği de ayrı bir konu. Seyircisiz oynama ya da saha kapatma cezası alan takımların bu cezalarını ne zaman ve ne şekilde çekecekleri konusunda henüz bir netlik oluşm

TS ne ceza alacak ne zaman çekecek

Trabzonspor'un, PFDK'dan ne kadar ceza alacağı merak konusu olurken, cezasını ne zaman çekeceği de ayrı bir konu.

 

Seyircisiz oynama ya da saha kapatma cezası alan takımların bu cezalarını ne zaman ve ne şekilde çekecekleri konusunda henüz bir netlik oluşmadı.

TFF, son günlerdeki baskılar doğrultusunda karar değişikliği içine girdi. Takımların ceza sınırında olduğunu göz önünde bulunduran federasyon, tribüne coşkulu ve daha çok izleyici çekebilmek amacı ile kolları sıvadı. Federasyon, takımların alacakları seyircisiz oynama cezalarının Süper Final’de değil, önümüzdeki sezon başında çekilmesi doğrultusunda hazırlık yapıyor.

 

Bu karar uygulanırsa, seyircisiz oynama cezası alacak takımlar, Süper Final’de herhangi bir sınırlama olmadan taraftarları ile buluşabilecekler.

Cezalarını da ilginç bir şekilde 6 ay sonra çekecekler. Buna karşın saha kapatma cezaları ise yine Süper Final’de uygulanacak. Bu tezat tablo beraberinde çok büyük hukuki sorunlar doğuracak. TFF’nin kararını eleştiren hukukçular, cezalarda devamlılık ilkesi çerçevesinde yaptırımların ilk maçtan itibaren uygulanması gerektiğini savunuyorlar.

 

3. LİG İÇİN Mİ HAZIRLANMIŞTI? 

TFF yetkilileri, Disiplin Talimatı’nın 55. maddesinin 9. bendi gereği seyircisiz oynama cezalarının Süper Final’de değil, yeni sezonda çekilmesi gerektiğini belirtiyor. Fakat burada da başka bir tartışma konusu ortaya çıkıyor. Bu disiplin maddesinin Süper Final için değil, 3. Lig’deki play-off’lar için hazırlandığı ve yürürlüğe sokulduğu ileri sürülüyor.

Bu madde yürürlüğe girdiğinde Süper Lig play-off statüsünün henüz devreye bile girmediği vurgulanıyor. Ayrıca Süper Final maçları öncesi sarı kartların sıfırlanması, kırmızı kart cezalarının ise devam etmesi de büyük tartışma yaratıyor.

 

İŞTE O TALİMAT (55. MADDE)

Çift devreli lig müsabakalarında bu madde kapsamında verilen seyircisiz oynama cezalarının infazının play-off müsabakalarına denk gelmesi halinde bu cezalar, bir sonraki sezonda infaz edilir.

 

Tehlike altındaki kulüplere piyango

PFDK’nın, saha olayları ve çakı atılması nedeniyle Trabzonspor’a 2 maç ceza vermesi bekleniyor. Bunların biri saha kapatma, diğeri seyircisiz oynama cezası olabilir.

Eğer Trabzon saha kapatma alırsa, ilk maçı başka bir şehirde oynayacak. Seyircisiz cezasını yeni sezonda çekecek. Çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ceza sınırını dolduran F.Bahçe, 1 kez daha bu yönde ceza alırsa, bu durum Süper Final’e yansımayacak, cezasını yeni sezonda çekecek. Yeni sistem Süper Final’de Beşiktaş’ın da lehine işliyor. Çirkin ve kötü tezahürattan dolayı 6 kez ceza alan Kartal, 1 kez daha cezalandırıldığı taktirde, disiplin talimatı gereği bu kez 1 değil, 2 maçını kadın ve çocuklar önünde oynayacak.

Ama bu ceza, yeni sezona sarkacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor