TS maçında kural ihlali iddiası

 İşte Selçuk Dereli’nin Trabzonspor'un bir penaltısının verilmediğini ve maçta kural hatası yapıldığını iddia ettiği köşe yazısı:Hakem Özgün Yankaya, alışık olduğumuz başarılı performansını ortaya koyamadı. Faul yorumlarında ve disiplin uygulamalarında ha

TS maçında kural ihlali iddiası

 

İşte Selçuk Dereli’nin Trabzonspor'un bir penaltısının verilmediğini ve maçta kural hatası yapıldığını iddia ettiği köşe yazısı:

Hakem Özgün Yankaya, alışık olduğumuz başarılı performansını ortaya koyamadı. Faul yorumlarında ve disiplin uygulamalarında hatalar yaptı.

Maçın ilk yarısında Aykut’un, Halil Altıntop’a yapmış olduğu müdahale bir penaltıyı gerektiriyordu. Burada penaltının yanı sıra Aykut’a bir de sarı kart göstermeliydi. Bu da Aykut’un 2. sarı kartı olacağı için bu oyuncu atılmalıydı. Ancak Yankaya bunu atladı. Burada kırmızı kart olmazdı. Çünkü Halil hem topa tam hakim değildi, hem de kaleci futbolcuya yakındı. Kulusiç’in Burak’a yapmış olduğu müdahaledeki penaltı kararı ise doğruydu. Çünkü Kulusiç, Burak’a sağ koluyla yüklenerek faul yaptı.

Özgür Yankaya’nın maçta bir de kural hatası vardı. Gençlerbirliği’nden Soner’e serbest vuruş kullanması için düdüğü çaldıktan sonra, Soner topu oyuna soktu. Meşin yuvarlak yaklaşık 8-9 metre mesafe aldıktan sonra düdük çalarak oyunu durduran Yankaya ceza alanında itişen oyuncuları uyardı ve atışı tekrarlattı. Hulbuki burada hakemin top oyuna girdikten sonra bir ihlal varsa ya ihlalin olduğu yerden bir serbest vuruş vermesi ya da oyunu durdurduğu anda topun bulunduğu yerden bir hakem atışı yaptırması gerekiyordu. Bu kuralı atlayan Yankaya önemli bir hataya imza attı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor