TS maçı sonrası Yıldırım ne dedi?

MHK'ya isyan ederek hakemliği bırakan Bünyamin Gezer, "Muslera'yı atmayıp sarı kart gösterseydim, eyyamcı olurdum" dedi.Geçtiğimiz haftalarda hakemlik kariyerine nokta koyan ve TRT'de Futbol Ateşi programıyla yorumculuğa soyunan Bünyamin Gezer, BUGÜN'e ça

TS maçı sonrası Yıldırım ne dedi?

MHK'ya isyan ederek hakemliği bırakan Bünyamin Gezer, "Muslera'yı atmayıp sarı kart gösterseydim, eyyamcı olurdum" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda hakemlik kariyerine nokta koyan ve TRT'de Futbol Ateşi programıyla yorumculuğa soyunan Bünyamin Gezer, BUGÜN'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merkez Hakem Kurulu'na( MHK) sert eleştiriler getiren Gezer, “Bazı pozisyonları yardımcı hakemlerle paylaşacaksın. Merkez Hakem Kurulu başkanımız, 'Ben yardımcı hakemlerin oyuna müdahale etmesine karşıyım' diyor. UEFA ise 'Yardımcı hakemlere biraz da yetki verelim' uyarısını yapıyor. Benim MHK başkanım 20 sene önce hakemlik yaptığı için hâlâ o günkü şartlarda maçların yönetildiğini düşünüyor. Kafası o yıllarda kalmış” ifadelerini kullandı.

Kardemir Karabükspor ile Galatasaray arasında oynanan maçta Muslera'ya gösterdiği kırmızı kart nedeniyle MHK tarafından maç verilmeyen ve daha sonrasında da hakemliği bırakan Gezer, son karşılaşmasında hiçbir pişmanlık duymadığını belirterek şunları söyledi:

“Sabri bana 'Neden attın hocam? Bariz gol nedeniyle mi yoksa sert hareketten dolayı mı attın?' diye sordu. Ben de 'Bu iki nedenle attım' dedim. Eğer bu pozisyonda Muslera'ya kırmızı kart çıkarmasaydım, 'Bariz gol şansını görmedin! Peki bu kalecinin girişini de mi görmedin? Bu neyin sarı kartı' denilerek adım eyyamcı Bünyamin Gezer'e çıkardı.”

Bu nasıl adalet?
Gezer, “Şu anda gözlemci olamıyorum. Gözlemci olma şartı, 10 yıl üst klasman hakemliği yapmak veya 1 yıl FIFA hakemi olmak. 100'ün üzerinde Süper Lig maçı yönettim. 1 yıl FIFA kokartı takmış ve hiç derbi yönetmeyen hakem benim önüme geçiyor. Her hafta ateşe atılıyorsunuz ama gözlemci olamıyorsunuz” dedi.

Guus Hiddink gibi kontrat yapılmalı
Eski hakem Gezer, profosyonellik veya yarı profesyonelliği Türkiye şartlarında zor gördüğünü söyledi. Gezer, “Hakemle en az 10 yıllık bir anlaşma yapılmalı. Hiddink'e yapılan kontrat şartlarının aynısı yapılmalı. Hakem önündeki 10 yılı görüyorsa 'O zaman ben de profosyonel hakemliğe varım' diyebilecektir” açıklamalarında bulundu.

Oğluma izin vermem
"Bir daha dünyaya gelsem hakem olmazdım” diyen Bünyamin Gezer, “5 yaşında bir erkek çocuğum var. Eğer o da hakem olmak isterse engel olacağım” açıklamasını da yaptı. Gezer, “Hakemlik virüs gibidir başladığınız zaman bırakması zordur. 2. Lig ve 3. Lig'de maç yönetmekten keyif alıyordum. Ne zaman ki Süper Lig hakemi oldum, keyif noktam yavaş yavaş azalmaya başladı” diye konuştu.

Yorgunluk itirafının böylesi!
Hakemliğe nokta koyan Bünyamin Gezer, ilginç bir itirafta bulundu ve başından geçen bir anısını şöyle anlattı: “Mersin'de bir maç yönetiyorum. 36 derece sıcaklık var. Oyun da hiç durmuyor. O zaman kilom fazla, kondisyonum da biraz eksik. 10 dakika sonra bir pozisyon yakaladım. Futbolcu yere düşer düşmez düdüğü çaldım. Yanına gittim. Tam kalkıyordu 'kalkma' dedim. Hemen sağlıkçıyı çağırdım. Hocam 'Bir şeyim yok' diyor oyuncu, bense dinlenmek için yat diyordum.”

Aziz Yıldırım'ı rapor edemedi
Gezer, Fenerbahçe-Sivasspor maçı sonrası başkan Aziz Yıldırım'ın soyunma odasını bastığını belirtti. “Ancak hakem Yunus Yıldırım sessiz kaldı. Bunu yapamıyorsan hakemliği bırakacaksın” dedi.

Bünyamin Gezer yakın geçmişe de ışık tuttu. Eski hakem, 2010'un Aralık ayında oynanan Fenerbahçe-Sivasspor maçı sonrasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın soyunma odasını bastığını belirterek, “Sevgili Yunus Yıldırım bunu rapor etmedi. Eğer soyunma odanıza gelen bir yönetici size hakaret boyutuna varan sözler söylüyorsa, eğer onu rapor etmiyorsanız hakemlik yapmayın. Ben böyle bir olay yaşamadım. Sadece Fenerbahçe-Trabzon maçından sonra Aziz Yıldırım 'Hocam eğer o vermediğin faul faul değilse ben futbolu bilmiyorum' demişti” vurgusunu yaptı. Gezer, “Aziz Yıldırım'ın bana karşı en ufak saygısızlığını görmedim. Eğer yapmış olsaydı kendisini Federasyon'a rapor ederdim” ifadelerini kullandı.

Hakem yalnız adam
Gezer, geçen sezon Bucaspor-Sivasspor maçında Kuddusi Müftüoğlu'nun verdiği penaltı kararı ve kırmızı kartın çok tartışıldığını söyledi. Eski hakem, “UEFA Hakem Kurulu'nun Türkiye Sorumlusu Jaap Uilenberg bu maçı ve pozisyonları izledi. Karara 'doğru' dedi. Oysa herkes hakeme vurdu. Hakem yalnız adam. Benim isyanım buna” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler