TS Başkanına suç duyurusu!

Avukat Mehmet Ali Tunçay, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında "yargıyı etkilemeye çalışmak" ve "şiddete neden olabilecek açıklamalar" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Tunçay, yaptığı açık

TS Başkanına suç duyurusu!

Avukat Mehmet Ali Tunçay, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında "yargıyı etkilemeye çalışmak" ve "şiddete neden olabilecek açıklamalar" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
 
Tunçay, yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal'ın "Fenerbahçe Kulübü ve Aziz Yıldırım ceza alacak" şeklindeki demeci ve buna ilişkin Spor Genel Müdürü Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker'in yorumlarının basında yer aldığını söyledi.
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da, bir televizyon programında Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ı hedef alan  "Bu insan sadece kupa çalmaktan ceza almadı, farklı farklı nedenlerden dolayı da yüz kızartıcı suçları var" ifadelerini kullandığını hatırlatan Tunçay, Aysal ve Hacıosmanoğlu'nun hem 6222 sayılı sporda şiddet yasasının 22 ve 23. maddelerini hem de 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 277, 285/5 ve 288. maddelerini ihlal ettiğini ileri sürdü.
 
Tunçay, Aysal ve Hacıosmanoğlu'nun yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs ettiği ve şiddete neden olabilecek açıklamalar sebebiyle de sporda şiddet suçuna aykırı davrrandığını öne sürerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Karşıyaka Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu kaydetti.
 
Başvurusuna gazetelerde çıkan haberleri ve bazı televizyon programlarının kayıtlarını da eklediğini bildiren Tunçay, Fenerbahçe fanatiği olmadığını, hatta 2007'de yeterli transfer yapmadığı gerekçesiyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor