Trabzonspor: "F.Bahçe'nin şike yaptığı..."

Trabzonspor Kulübü, internet sitesinden UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından verilen kararla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, kararla ilgili UEFA temyiz kuruluna başvurulacağı, Trabzonspor'un tüm haklarının alınması için mücadeleye dev

Trabzonspor: "F.Bahçe'nin şike yaptığı..."

Trabzonspor Kulübü, internet sitesinden UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından verilen kararla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, kararla ilgili UEFA temyiz kuruluna başvurulacağı, Trabzonspor'un tüm haklarının alınması için mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

 

Trabzonspor Hukuk Kurulu imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Trabzonspor Kulübü, Türkiye Süper Ligi'nde 2010/2011 sezonunda yapılan şike eylemleri nedeni ile 9 Mayıs 2014 tarihinde Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında UEFA ve FIFA'ya şikâyetçi olmuştur. Şikâyet nedeniyle UEFA tarafından Fenerbahçe Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında soruşturma açılmıştır. Fenerbahçe Kulübü'nün 18 Haziran 2014 tarihli şikayeti nedeniyle, Trabzonspor hakkında da soruşturma açılmıştır. Her iki soruşturma dosyasında UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından alınan kararlar bugün Kulübümüze iletilmiştir" ifadesi yer aldı. Açıklama şöyle devam etti:

 

TRABZONSPOR AKLANMIŞTIR

"UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübünün Trabzonspor Kulübü hakkındaki şikayetini reddetmiştir. Trabzonspor Kulübü'nün 2010-2011 sezonunda şike ve teşvik eylemlerine karışmadığı bir kez daha teyit edilmiştir. Trabzonspor Kulübü UEFA nezdinde de aklanmıştır. UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, 2010-2011 sezonunda şike yaptığı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararı ile sabit olan Fenerbahçe Kulübü'nün TFF ve Kurulları tarafından cezalandırılmaması nedeni ile yapmış olduğumuz şikayeti de reddetmiştir. Her iki kararın gerekçesi yazılmamış olup; yasal süresi içinde gerekçeli kararlar talep edilecek, ardından da UEFA Temyiz Kurulu'na başvurulacaktır."

 

KARAR ŞİKEYLE İLGİLİ DEĞİL

Trabzonspor Hukuk Kurulu'nun açıklamasında, Trabzonspor'un şikayeti hakkındaki kararın, 2010-2011 sezonunda şike yapılıp yapılmadığıyla ilgili olmadığı da vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:

"2010-2011 sezonunda Fenerbahçe Kulübü tarafından şike yapıldığı kesinleşmiştir. UEFA ve CAS, şike nedeniyle Fenerbahçe Kulübüne ceza vermiştir. Bu nedenle bazı basın ve yayın organlarında yer alan 'Fenerbahçe suçsuz bulundu' haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Trabzonspor Kulübü; Türkiye Süper Ligi'nde 2010-2011 sezonunda yapılan şike eylemlerine gerekli cezanın verilmesi ve Trabzonspor'un tüm haklarının alınması için mücadeleye devam edecektir. Trabzonspor Kulübü, şike konusunu UEFA Temyiz Kurulu, FIFA ve CAS nezdinde takip edecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler