Trabzonspor 90. maçına çıkıyor

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile yarın yapacağı maç ile Avrupa Kupaları'ndaki 90. karşılaşmasına çıkacak. CSKA Moskova ile tarihinde ilk kez karşılaşacak olan Bordo-mavili takım 1991 yılında Sovyetler Birliğ

Trabzonspor 90. maçına çıkıyor

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile yarın yapacağı maç ile Avrupa Kupaları'ndaki 90. karşılaşmasına çıkacak. CSKA Moskova ile tarihinde ilk kez karşılaşacak olan Bordo-mavili takım 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ilk kez bir Rus ekibi ile de karşılaşmış olacak.
 Trabzonspor bugüne kadar Avrupa'da, 89 maça çıktı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve grubunda 24 maç, UEFA Avrupa Ligi'nde 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Inter Toto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı. Bordo-mavili ekip 89 maçta 33 galibiyet, 21 beraberlik ve 35 yenilgi aldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 119 gol atarken, kalesinde 129 gol gördü.
 Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılan Trabzonspor 3. maçını çıkıyor. İlk maçta deplasmanda İtalya devi İnter'i 1-0 mağlup eden Bordo-mavili takım ikinci maçta ise sahasında Fransa temsilcisi Lille ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor grupta elde ettiği 4 puan ile lider durumda yer alıyor.

 TRABZONSPOR CSKA MOSKOVA İLE İLK KEZ KARŞILAŞIYOR
 Deplasmanda 18 Ekim Salı günü saat 19.00'da CSKA Moskova ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor, rakibiyle tarihinde ilk kez karşılaşacak. Bordo-mavili takım Şampiyon Kulüpler Kupası'nda, 1991 yılında dağılan Sovyetler Birliği dönemi'nde bu ülke adına mücadele eden Dinamo Kiev ve Dinyeper takımları ile karşılaştı. Şimdi ise Ukrayna takımı olan Dinamo Kiev ile 1981-82 sezonunda karşılaşan Trabzonspor rakibine ilk maçta 1-0 mağlup olurken, ikinci maçta ise 1-1 berabere kalarak kupanın dışında kalmıştı.

1984-85 sezonunda 1. tur ilk maçında sahasında Dinyeper'i 1-0 mağlup etmesine rağmen ikinci maçta rakibiyle Rusya'da oynadığı maçı 3-0 kaybeden Trabzonspor kupanın dışında kalmıştı.

 AVRUPA'DA EN FARKLI GALİBİYET
 Trabzonspor, Avrupa Kupaları'nda en farklı galibiyeti Arnavutluk'un Vllaznia takımı karşısında aldı. Bordo-mavililer, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nda Vllaznia takımını sahasında 6-0'lık sonuçla mağlup ederek 89 maç içerisindeki en farklı galibiyetine imza attı.

 AVURAPA'DAKİ EN FARKLI YENİLGİ İSPANYA DEVİ BARCELONA'YA KARŞI
 Trabzonspor, Avrupa Kupaları'nda en farklı yenilgiyi ise İspanya'nın Barcelona takımı karşısında aldı. Bordo-mavililer, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. turu rövanş maçında deplasmanda Barcelona'ya 7-2'lik sonuçla mağlup olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor