Trabzon müftüsü açıklama yaptı

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Sarılar Camisi kürsüsünden Trabzonspor ile ilgili açıklamalar yapan Ömer Oskay'ın Diyanet İşleri Başkanlığının kadrolu elemanı olmadığını, dolayısıyla görevden alındığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Çak

Trabzon müftüsü  açıklama yaptı

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Sarılar Camisi kürsüsünden Trabzonspor ile ilgili açıklamalar yapan Ömer Oskay'ın Diyanet İşleri Başkanlığının kadrolu elemanı olmadığını, dolayısıyla görevden alındığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Çakı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemarkaya Mahallesi Uzunsokak'ta bulunan Sarılar Camisine kadro yetersizliği nedeniyle imam atayamadıklarını, uygun kadro bulduklarında bir imamı burada görevlendirdiklerini söyledi.

Oskay'ın cami kürsüsünden yaptığı açıklamaların kürsü adabına uygun olmadığını belirten Çakı, ''Oskay'ın yaptığı açıklamalardan sonra buraya yapılan görevlendirme bazı çevreler tarafından yanlış algılandı. Bizim Trabzonspor'a veya Trabzonspor'u sevenlere karşı asla bir tavrımız söz konusu olamaz. Yeter ki herkes Trabzonspor yöneticileri, teknik direktörü Şenol Güneş ve futbolcuları gibi işini yapabilse'' dedi.

Herkesin işini yapması gerektiğini de vurgulayan Çakı, Ömer Oskay'ın görevden alınmadığını ifade ederek, ''Camide imam olarak görev yapan bu arkadaşımızın bizimle bir bağlantısı bulunmuyordu. Bu nedenle görevden alınması, camiden uzaklaştırılması asla söz konusu değil. Sadece burada imamlık için bir arkadaş görevlendirdik'' diye konuştu.

Ömer Oskay ise tartışmalardan dolayı çok üzüldüğünü, konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Sarılar Camisi'nde görevli Ömer Oskay'ın cami kürsüsünden Trabzonspor hakkında yaptığı açıklamalar tartışmalara neden olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor