Trabzon- Akyazı ve 2011!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık Trabzon Basınına yaptığı değerlendirme toplantısında Akyazı Projesini değerlendirerek, Trabzon basınının sorularını cevapladı. Vali Kızılcık, 2011 Olimpiyatları için şehrimize gelecek olan turistlerin Trabzon'un 4000 yıllık g

Trabzon- Akyazı ve 2011!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık Trabzon Basınına yaptığı değerlendirme toplantısında Akyazı Projesini değerlendirerek, Trabzon basınının sorularını cevapladı.

Vali Kızılcık, 2011 Olimpiyatları için şehrimize gelecek olan turistlerin Trabzon'un 4000 yıllık geçmişini anlamaları gerektiğini belirterek, Trabzon halkının da bu geçmişi yansıtabilmesi gerektiğini söyledi. Vali Kızılcık, Akyazı projesi hem Trabzonspor hem de hazırlandığımız 2011 Olimpiyatları için büyük önem arz etmekte olduğunu ifade etti. Trabzon'da futbolun çok önemli olduğunu ancak, 2016 Futbol Olimpiyatlarına aday olan Türkiye'de Trabzon'un oynanabilecek şehirler arasında olamamasının çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Vali Kızılcık bu nedenle Trabzon'un Akyazı Projesine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kızılcık, “Trabzon futbolda kupalar almış bir şehirdir. Bu nedenle Türkiye'de gözde olmak zorundadır” dedi. Trabzon'a 40 bin kişilik bir stadın gerektiğini belirten Vali Kızılcık, Bu konuda Trabzon Valiliği- Trabzon Belediyesi- Trabzonspor bir olmuştur. Bizler en iyi stadı nasıl yapabiliriz şeklinde çalışmalar içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın TAV'ı Trabzon'a getirerek büyük bir çalışma içerisinde olduğunu ve Trabzon adına Bakan Özak'a teşekkürlerini sunan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Bakanımız Trabzon için çok çalışıyor. TAV'ın buraya gelmesindeki en büyük nedenlerden biri Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak'tır. Başbakanımız her fırsatta Trabzon için çalışmaları hızlandırmaktadır” dedi. Akyazı için incelemelerin devam ettiğini belirten Vali Kızılcık, TAV'ın maliyeti çıkarmasının Akyazı Projesini yapılabilirliğini ortaya koyduğunu ifade etti. Akyazı'da ölçümlerin yapıldığını ve parasal anlamda bir sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Vali Kızılcık, paramız var. Bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz. Gerekli olan çalışmalar yapılmaya devam ediyor” dedi. Olimpiyatları karşılayacak bütçemizin de olduğunu belirten Kızılcık, “Paramız var. Trabzon halkı kendini Olimpiyat havasına soksun” şeklinde konuştu.

Trabzon'un Olimpiyatlar için Büyükşehir olması gerekir mi şeklindeki sorulara ise Vali Kızılcık Trabzon büyükşehir olmayı hak ediyor. Bu konuda Başkanımızı destekliyoruz” dedi.

Ayrıca 2011 için hazırlıklarında yurtların son 1000 tanesi hakkında, " Elimizdeki mevcut yurtların da değerlendirilmesinden yanayım. 2011 için yapılan hazırlıkların neticesinde Trabzon'un spor anlamında 20 yıllık geleceği hazırdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler