TBF'den kulüplere çağrı

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, ligin marka değerini yükseltmek için kulüplerle birlikte işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi. Şenbayrak, yaptığı açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonunun 55. yılında hem ulusal hem uluslarara

TBF'den kulüplere çağrı
Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, ligin marka değerini yükseltmek için kulüplerle birlikte işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.
 
Şenbayrak, yaptığı açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonunun 55. yılında hem ulusal hem uluslararası alanda daha önce görülmemiş seviyeye ulaştıklarını belirterek, "Yeni TBL, eşi görülmemiş başarılara imza atmak ve Türk basketbolunun zengin mirası ile geleneği üzerine inşa edilmek için çok önemli bir fırsatı temsil etmektedir" dedi.
 
TBL'nin dünyanın en iyi ligleri arasında gösterildiğine dikkati çeken Şenbayrak, şöyle konuştu:
 
"Ligimizde yer alan takımların yarısından fazlası Avrupa kupalarında mücadele etmektedir. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak TBL'deki kulüplerimizle birlikte her zaman organizasyonun gelişimi ve kalitesini artıracak hedefler belirledik. Başlıca hedefimiz, üst düzey bir lig operasyonu oluşturarak tüm takımların en iyi koşullarda mücadele etmesini sağlamak ve ligin itibarını daha da artırmak. Ligin değerini artırıp, buna bağlı olarak gelirlerin yükselmesiyle tüm takımların bundan yararlanmasını istiyoruz." 
 
 
 
-"Seyirci sayısı arttı"
 
Şenbayrak, ligdeki heyecanın artmasıyla, seyirci sayısının da yükseldiğini vurguladı. TBL'yi Avrupa'nın en önemli liglerinden biri olarak değerlendiren Şenbayrak, "NBA'den sonra İspanya Ligi bizimle beraber aynı seviyede olabilir" dedi.
 
Ligin ilk yarısında lider Anadolu Efes ile 8. sırada bulunan Trabzonspor Medical Park arasında 4 puanlık farkın bulunduğunu anımsatan Şenbayrak, "Geçtiğimiz yıllarda ligin iki üç lokomotif takımı olurdu. Bunlar baştan maçları kazanarak hedefe doğru giderdi. Diğer takımlar onları takip ederdi. Şimdi değerli oyuncuların yer aldığı TBL'de daha çok takım zirve için mücadele veriyor ve sonucu tahmin edilmeyecek maçlar izliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Rekabetin artmasının seyirci sayısına olumlu etkide bulunduğunu belirten Şenbayrak, şunları söyledi:
 
"Ligin ilk yarısında yaklaşık 400 bin seyirci maçları izledi. Geçen sezon 54 maç naklen yayınlandı. Bu sezon 76 maç yayınlandı. Seyirci artışında yüzde 40 olmak üzere ciddi artış söz konusu. Türk basketbolu önemli değer olarak ön plana çıkıyor. Hem salona gelen hem televizyon karşısındaki seyirci artışında inanılmaz yükseliş var. Yine de seyirci artışının devam etmesi için çalışmalarımız var."
 
Şenbayrak, kulüplerin gelirlerinde de yüzde 50 oranında artış olduğunu ifade etti.
 
 
 
-"Hak ettiği değere kavuşmasını istiyoruz"
 
Şenbayrak, yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla TBL'nin hak ettiği değere kavuşmasını istediklerini söyledi.
 
Sosyal anlamda da projeler geliştirdiklerini belirten Şenbayrak, "Salonlarda düzgün ve güzel atmosferlerde seyircilere maç izlettirmek istiyoruz" dedi.
 
Gaziantep'de 18-22 Şubat'ta oynanacak Türkiye Kupası maçlarına ilişkin de Şenbayrak, "Kupaya katılan takımları Gaziantep'de misafir etmek istiyoruz. Ülkemizin konjonktürünü göz önünde bulundurarak önemli takımların buradaki halkla kaynaşması, basketbola kazanç sağlayacaktır" diye konuştu.
 
 
 
-"All-Star'a 127 ülkeden oy verildi"
 
Türkiye Basketbol Ligi All-Star 2015 organizasyonunu da yeniliklerle tamamladıklarını kaydeden Şenbayrak, bu sezonki All-Star için 127 ülkeden oy verildiğini söyledi.
 
Asya ve Avrupa karması olarak gerçekleştirilen All-Star'ın ilk beşlerinin de bu sezon ilk kez oylarla belirlendiğini vurgulayan Şenbayrak, "10 gün süren oylamada 127 ülkeden 40 bin 991 kullanıcı 400 binden fazla oy kullandı. 2014'te 10 bin kişi 89 bin oy vermişti" dedi.  
 
 
 
-Ligin ikinci yarısı
 
Şenbayrak, TBL'nin ilk yarısında "inanılmaz heyecanlı" maçlara tanık olduğunu anlattı.
 
Her maçın kendi efsanesini ortaya çıkardığını ifade eden Şenbayrak, şöyle konuştu:
 
"İkinci yarının başlamasıyla bu heyecan daha da yükselecek. Heyecanı son baskete taşıyabilmek için ciddi emek harcıyoruz. Bu noktada özellikle genç Türk oyunculara da önemli görevler düşüyor. Onlar da kendi kulüplerinde aldıkları sorumluluklarla iyi süreler almaya başladılar. Genç oyuncularımızın katkısıyla, Türkiye ligi her maç kendi efsanelerini yükseltmeye devam edecek."
 
Kulüplerle yaptıkları çalışmaların meyvelerini kısa sürede toplamaya başladıklarını vurgulayan TBL Direktörü Samer Şenbayrak, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Kulüplerin taleplerini göz önünde bulundurarak, ligimizi daha iyi noktalara getirmeyi umuyoruz. TBL'nin kaliteli olduğunu sadece Türk otoriteleri söylemiyor. FIBA Avrupa yetkilileri de Türk basketbolunun geldiği noktayı, çekişmeyi ve dünya yıldızlarının burayı tercih etmesinden hareketle en önemli lig olduğunun altını çizmekteler." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor