Tacizci antrenöre 442 yıl hapis

 Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan skandalda üniversite yönetimi, yaşanan skandala göz yumması, 68 yaşındaki Sandusky’yi soyunma odası duşunda bir çocuğa tacizde bulunurken gördükten sonra Paterno’ya ihbar eden bir yardımcı antrenörün işinden kovulması ve bu sk

Tacizci antrenöre 442 yıl hapis

 

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan skandalda üniversite yönetimi, yaşanan skandala göz yumması, 68 yaşındaki Sandusky’yi soyunma odası duşunda bir çocuğa tacizde bulunurken gördükten sonra Paterno’ya ihbar eden bir yardımcı antrenörün işinden kovulması ve bu skandalın örtbas edilmesi yüzünden rektör ile takımı iki kez şampiyon yapan efsane koçu Joe Paterno’yu kovmuştu. 

 

85 yaşındaki Paterno’nun çocuklara tacizde bulunduğunu kovulmasına isyan eden öğrenciler yaşananları protesto etmiş, Paterno ise olaydan 3 ay sonra vefat etmişti.

 

Penn State’in kolej liginin en güçlü Amerikan futbolu takımlarından oluşu ve takımın eski savunma antrenörü Sandusky, görevde olduğu 1994-2009 yılları arasında, “Second Mile” adı ile kurduğu bir vakıfta sorunlu çocuklar ile yakından ilgilenerek örnek bir insan görüntüsü veriyordu. 

 

İddialara göre, kurbanlarını vakfına  psikolojik destek almak için gelen çocuklar arasından seçen Sandusky, onlara hediye ve harçlık veriyor, maçlara davet ediyor ve hatta evinde ağırlıyordu. Sandusky'nin çocukları deplasman maçlarına davet ettiğinde yatağına aldığı ve birlikte duşa girdiği mahkemeye gelen ve bugün artık birer yetişkin olan sekiz kurbanının ifadelerinde yer aldı.

 

Jürinin Sandusky’i suçlu bulması sonrasında, mahkeme yargıcının vereceği ve maksimum 442 yıl ceza süresi ile bir zamanların efsane antrenörünün bundan sonra ömrünü hapiste geçireceği görülüyor. Ancak, bu karar ile ABD’nin ünlü okulu ipten kurtulamıyor. FBI, üniversite mütevvelli heyeti, güvenlik müdürü, iki diğer yardımcı antrenör ve iki yöneticinin de olaylara göz yumduğu gerekçesiyle soruşturmasına devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor