Sivas maçı için 300 bin $!

Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı'nın, Sivas maçı öncesi Uygun'a yakın menajer Fatih Akbaba'ya 300 bin dolar ödeme yaptığı tespit edildiŞike soruşturmasında gözaltına alınan ve yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılan menajer Fatih Akbaba hak

Sivas maçı için 300 bin $!

Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı'nın, Sivas maçı öncesi Uygun'a yakın menajer Fatih Akbaba'ya 300 bin dolar ödeme yaptığı tespit edildi
Şike soruşturmasında gözaltına alınan ve yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılan menajer Fatih Akbaba hakkındaki iddialar çarpıcı...

Akbaba'nın Sivas-F.Bahçe maçı öncesi F.Bahçe lehine şike görüşmeleri yaptığı, bu faaliyetleri karşılığında 300 bin dolar aldığı iddia ediliyor. Polisin tespitlerine göre şampiyonu tayin eden Sivas- F.Bahçe maçı öncesi Aziz Yıldırım'ın talimatıyla menajer Fatih Akbaba ile irtibata geçen Ali Kıratlı, Sivassporlu futbolcularla ilgili bilgi aldı.

300 BİN DOLAR EKŞİOĞLU'NDAN
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile sıkı irtibatı bulunan Akbaba, Uygun kanalı ile Kıratlı'ya bilgi verdi. Kıratlı, bu bilgileri F.Bahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'na iletirken, Ekşioğlu da öğrendiklerini Paper Moon Restaurant'ta Yıldırım'a aktardı. Menajer Akbaba bu hizmeti karşılığında 300 bin dolar şike parası teklifi aldı.

MİT DE SORUŞTURMA YAKARIŞTI
Akbaba'ya yapılacak ödeme için Kıratlı'nın 27 Mayıs'ta Ekşioğlu'nun Kadıköy'deki ofisine gittiği, işyerine elinde bir şey olmadan girdiği dışarı ise karton bir çanta ile çıktığı fiziki takipte belirlendi. Öte yandan Yıldırım'ın dinlemelerine takılan MİT İstanbul Bölge Başkanı İsmail Nişancı, dün Beşiktaş Adliyesi'nde savcı Mehmet Berk'e ifade verdi. Nişancı, "İfadeye mi geldiniz" sorusuna, gülerek "Çay içmeye geldim" yanıtını verdi.

Savcılara iki müfettiş
HAKİMLER Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), tutuklu olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şikayetleriyle ilgili olarak dün harekete geçti. Soruşturma şartlarından, özellikle basına sızan dökümanlardan şikayetçi olan Aziz Yıldırım'ın açıklamaları üzerine HSYK iki müfettişini inceleme yapmak üzere görevlendirdi. Müfettişler soruşturma savcılarıyla görüşerek Yıldırım'ın şikayetçi olduğu konularla ilgili soruşturma yapacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor