Selçuk Çebi Dünya Şampiyonu oldu!

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'na grekoromen stil 80 kiloda Trabzonlu Güreşçi Selçuk Çebi, altın madalyanın sahibi oldu. Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonada Çebi, finalde Belarus'tan Viktar Sasunouski ile karşı kar

Selçuk Çebi Dünya Şampiyonu oldu!

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'na grekoromen stil 80 kiloda Trabzonlu Güreşçi Selçuk Çebi, altın madalyanın sahibi oldu.


Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonada Çebi, finalde Belarus'tan Viktar Sasunouski ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-0 yenen milli güreşçi, şampiyon olarak altın madalyaya uzandı.

1441770751378.jpg

Olimpik sıklet olmayan 80 kiloda Çebi, ilk turda Mısırlı Ahmed Abdelysadek'i 9-0 sayı tuşuyla, ikinci turda da Kırgızistan'dan Samat Shirdakov'u 7-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Çebi, çeyrek final mücadelesinde Macaristan'dan Lazslo Szabo'yu 3-2, yarı finalde ise Gürcü güreşçi Lasha Gobadze'yi 4-2 öndeyken tuşlayarak finale çıkmıştı.

Milli güreşçi Selçuk Çebi, elde ettiği şampiyonluk nedeniyle gururlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Madalyam, 78 milyon insana hediye olsun. Ülkemiz karışık bir dönemden geçiyor, şehitlerimiz var. Bu madalya şehit ailelerine biraz moral verirse çok mutlu olurum. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarım var. Sadece Olimpiyat şampiyonluğum eksik, bunu da elde edebilmek için çok çalışacağım."

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da şampiyonluğu nedeniyle Selçuk Çebi'yi tebrik ederek, "Selçuk, buraya gelmeden önce bana '3. şampiyonluğumu kazanacağım başkan' demişti. Onun bu savaşçı ruhu, herkese örnek olmalı. İnanmak başarmanın yarısıdır. Savaştı ve şampiyonluğu hak etti" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor