Sayitoğlu adaylığını açıkladı!

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Onursal Başkanı ve Trabzonspor eski asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, mayıs ayında yapılacak olan Trabzon ASKF Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.  Sayitoğlu, Zorlu Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında, yak

Sayitoğlu adaylığını açıkladı!

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Onursal Başkanı ve Trabzonspor eski asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, mayıs ayında yapılacak olan Trabzon ASKF Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

 

Sayitoğlu, Zorlu Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 30 yıldır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bünyesinde yöneticilik ve 14 yılda başkanlık yaptığını anımsatarak, öncelikli olarak ASKF'nin kuruluşunda ve gelişiminde büyük pay sahibi olan Osman Saka, Halil Günaydın, Zeki Erkuloğlu, Atilla Damlacı, Mustafa Öztürk ve Cahit Atalay'ı rahmetle ve saygıyla andığını ifade etti.

 

Yeniden ASKF başkan adayı olmasını 3 ana başlıkta toplayabileceğini ifade eden Sayitoğlu, ''3 yıl önce görevi bıraktıklarımız, konfederasyon ve Türk futbolu düzeyinde var olan koltukları bile bugün koruyamadılar. Trabzon'un Türk futbolunda ki yeri ortadayken, futbolda adı sanı olmayan iller Türk futbolunun etkin ve önemli yerlerine geldi. Maalesef arkadaşlarımız var olan koltukları bile koruyamadı'' dedi.

 

Görevi bırakmadan önce özellikle amatör sporcuların yararlanacağı bir sağlık merkezi kurma konusunda karar aldıklarını fakat 3 yıldır bunun hayata geçirilmediğini dile getiren Sayitoğlu, şöyle devam etti:

 

''Yönetim kurulu olarak o dönem karar alıp, bu kararı resmileştirmemize rağmen 3 yıldır bir adım bile atılmadı. Bu sağlık merkezinden sadece amatör sporcular değil, amatör sporun içinde yer alan herkes yararlanacak. Hatta buna ailelerde dahil edilecek. Trabzon amatörü yeniden Türk sporuna damga vuracak ve Türk futbolunda etkin bir yerde olacak. Bizim adaylığımız sadece ASKF ile sınırlı değil. Aynı dönemde Amatör Spor Kulüpleri Vakfı'nı kurmak için de hazırlıklarımız vardı. Arkadaşlarımıza görevi bırakırken Vakfın ve sağlık merkezinin oluşması için alt yapılar hazırlanmıştı. Fakat bugüne kadar bu konulara ne değinildi, ne de bu konuda adım atıldı. Yerel anlamda bunları hayata geçirmek için yeniden aday olduk.''

ASKF Konfederasyon'un çeşitli birimlerinde ve başkan yardımcılığı görevlerinden sonra Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliği görevinde de bulunduğunu dile getiren Sayitoğlu, kendi döneminden sonra bu koltukların başka illere kaptırıldığını belirterek, ''Benim dışımda başka arkadaşlarım da kurullarda görev yaptı. Maalesef benden sonra bu koltuklarda futbolda adı sanı duyulmamış illerin temsilciliklerine kaydı. Mevcut bile korunamadı'' diye konuştu.

Sayitoğlu, listesindeki isimleri belirleyerek ay sonuna kadar açıklayacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor