Savcı istedi, 2 kişi daha tutuklandı

Süper Final'de şampiyonun belli olduğu Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşanan olaylarla ilgili 47 kişinin serbest bırakılmasına savcının yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme 2 kişi için daha tutuklama kararı verdi.

Savcı istedi, 2 kişi daha tutuklandı

Fenerbahçe-Galatasaray futbol maçının ardından çıkan olaylar üzerine gözaltına alınan 47 kişinin serbest bırakılmasına soruşturmayı yürüten savcılar Kadıköy 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları itirazlarına gerekçe olarak Davut Dağ ve Ahmet Faik Kapluhan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu'nu gösterdi.

Savcılık 47 kişinin 6222 sayılı bu yasaya göre, spor alanı sayılan yerlerde gerçekleşen olaylarda görev yapmakta olan polise görev yaptırmamak için direnme, kasten yaralama, kamu malına zarar vermek, spor alanına yasak madde sokmak suçlarından tutuklanması gerektiğini belirtti.

Bir kişi tutuklanmıştı

Maç sonrasındaki olaylarla ilişkili oldukları gerekçesiyle 48 kişi gözaltına alınmıştı.

İlk olarak mahkemede sorguları tamamlanan ve saha içi olaylara karıştığı iddia edilen 16 kişi serbest bırakıldı.

Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nda ve benzin istasyonunda çıkan olaylara karıştığı iddia edilen diğer 32 kişinin 31'i de mahkeme sorgularının ardından serbest bırakıldı, bir kişi ise benzin istasyonunda polis aracına molotofkokteyli attığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor