Şampiyona sona erdi!

İskele Caddesi Galip Dere Plajı'nda 14 Haziran'da başlayan Avrupa Triatlon Şampiyonası'nın son gününde, karışık gençler, 4x4 büyükler bayrak yarışı ve paralimpik yarışları yapıldı.İlk kez uluslararası bir şampiyonada denenen 4x4 bayrak takım yarışında, ta

Şampiyona sona erdi!

İskele Caddesi Galip Dere Plajı'nda 14 Haziran'da başlayan Avrupa Triatlon Şampiyonası'nın son gününde, karışık gençler, 4x4 büyükler bayrak yarışı ve paralimpik yarışları yapıldı.

İlk kez uluslararası bir şampiyonada denenen 4x4 bayrak takım yarışında, takımı oluşturan 4 sporcu ayrı ayrı 300 metre yüzmenin ardından 6 bin 300 metre bisiklet sürdü ve 2 bin 550 metre koştu. 2016 Rio Olimpiyatları'nda da uygulanması düşünülen 4x4 büyükler bayrak yarışında Almanya birinci, Rusya ikinci, İtalya üçüncü oldu.

Karışık gençler yarışına ise Türkiye'nin de arasında bulunduğu 18 ülkeden takımlar katıldı. Çekişmeli geçen yarışta İngiltere birinciliği, Fransa ikinciliği, Almanya üçüncülüğü elde etti.

Paralimpik yarışlarına ise 83 engelli katıldı. Turistler ve Alanyalıların büyük ilgi gösterdiği şampiyona, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Avrupa Triatlon Federasyonu (ETU) Başkanı Renato Bertrandi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden iki gözlemcinin Alanya'ya geldiğini ve takım yarışlarını izlediklerini belirterek, "Şayet başarılı olursak takım yarışları Rio Olimpiyatları'na kategori olarak konacak. Bizim için çok önemli" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor