'Sadri Şener'e ceza uygulanmaz'

Deneyimli Trabzonlu hukukçu Avukat Ergun Özşahin, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener hakkında savcı tarafından teşviğe teşebbüs girişimine girmekten istenilen hapis cezansa ilişkin açıklamalarda bulundu. Özşahin, savcının 6222 sayılı yasanın 11’nci maddesine

'Sadri Şener'e ceza uygulanmaz'

Deneyimli Trabzonlu hukukçu Avukat Ergun Özşahin, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener hakkında savcı tarafından teşviğe teşebbüs girişimine girmekten istenilen hapis cezansa ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Özşahin, savcının 6222 sayılı yasanın 11’nci maddesine göre ceza isteminde bulunduğunu ifade ederek, “Sn.Savcı; 6222 sayılı yasanın 11’nci maddesine göre ceza isteminde bulunmaktadır. Savcının isteminde Sn.Şener, yasanın 11’nci maddesinin 1’nci fıkrasına göre suçlanmaktadır ki; yasanın Sn. Şener’le ilgili fıkrası “Kazanç veya sair menfaat temini hususunda anlaşmaya varılmış olması halinde dahi, suç tamamlanmış gibi cezaya hükmolunur” şeklinde düzenlenmiştir.

 

İlgili hükme bakıldığında; anlaşmaya ilgili hükme bakıldığında; anlaşmaya varılmış olması hali, teşebbüs olarak nitelendirilmektedir ki; Sn. ŞENER’in yapmış olduğu herhangi bir anlaşma ortada yoktur. Yani; Sn.ŞENER, Sivasspor Başkanı ve/veya başka bir yöneticisi ve/veya futbolcuların bir kısmı veya biri ile bir anlaşma yapsa idi, teşebbüs söz konusu olacak ve suç sabit hale gelecekti. 

 

Sn. ŞENER’in Sn.Mazlum’la yapmış olduğu konuşmada suç unsuru yoktur ve bu konuşma teşvik teşebbüsüne delil olamaz. Yasada tanımlanmamış fiil ve suçtan dolayı kimseye ceza verilemeyeceği temel ilkesi uyarınca Sn. ŞENER’in cezalandırılamayacağı ve BERAATİ’ne karar verileceği kanaatim çok yüksektir.

 

 

 Disiplin Soruşturmasının ceza yargılamasından farklıdır. UEFA Disiplin Kurulu'nda çok iyi hukukçular var. Onlar PFDK, Etik Krul raporları ile İddianame ve Savcının istemlerini değerlendirip tamamı üzerinden bir karar verir.

Burada Trabzonspor’u bekleyen hiç bir tehlike yok. Kaldı ki; iddianame Trabzonspor için daha ağırdı ona rağmen UEFA'nin Trabzonspor ile ilgili  tavrı belliydi. Şimdiki aşamada Başkanın ceza almayacağını UEFA Hukukçuları da bilir.

 Birde Başkan'ın ceza almayacağının bir başka göstergesi de Ankaragücü ile ilgili tapelerin daha ağır olmasına rağmen o maç için Beraat istenmesidir. Değerlendirirsen ve şüpheye yorarsan orada Gabriç pazarlığı vardı ona rağmen o maç için beraat istendi.. UEFA, ceza çıkmayacağını bildiği bir husustan dolayı Trabzonspor’a ceza vermeyecektir.

 

Yine, şüpheden sanık yararlanır ilkesi de bu kanaatimi güçlendiren bir başka kaidedir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor