PTT 1.Ligi'ne 1461 Trabzon damgası!

Heyecan dolu 34 haftanın geride kaldığı PTT 1. Lig’de kuşkusuz birbirinden ilginç olaylar yaşandı. 94 kırmızı ve 1477 sarı kartın çıktığı 2012-13 sezonunda hakemler tam 65 kez penaltı kararına imza attı. 207 krampon, rakip fileleri 712 kez sarsarken, 14 f

PTT 1.Ligi'ne 1461 Trabzon damgası!

Heyecan dolu 34 haftanın geride kaldığı PTT 1. Lig’de kuşkusuz birbirinden ilginç olaylar yaşandı. 94 kırmızı ve 1477 sarı kartın çıktığı 2012-13 sezonunda hakemler tam 65 kez penaltı kararına imza attı. 207 krampon, rakip fileleri 712 kez sarsarken, 14 futbolcu ise kendi kalesine bıraktığı 15 golle yıkıldı. Süper Lig’den sonra PTT 1. Lig’den de düşen Ankaragücü gördüğü 11 kartla ligin en hırçın takımı unvanını kimseye kaptırmadı. Play-Off üzerinden Süper Lig’e “Merhaba” diyen Torku Konyaspor 7 kez penaltı kazandı ve ligin en çok penaltı kullanan takımı olurken, Adanaspor’da Kibong Mbamba ve Karşıyaka’da Adnan Güngör gördükleri 15’şer sarı kartla çok ihtar alan futbolcular olarak hafızalara kazındı.

Golcüler ön plana çıktı

Rakamlara bunlar yansırken, takımlarını zafere taşıyan çok önemli yıldızlar da ön plana çıktı... Şampiyon Kayseri Erciyesspor’un golcüsü Gerard Gohou, gol karllığını kimseye kaptırmadı. Kaf Kaf’ın problem çocuğu Banahene birçok takımın listesine girmeyi başardı. Sezonu 3. sırada tamamlayan 1461’in yıldızlarına teklif yağmaya başladı, Kartalspor’un sol beki Mehmet Uslu’nun adı ise bir ara Beşiktaş’la bile anıldı, Ankaragücü’nden Bilal Gülden Kayserispor’a imzayı bastı.

İşte o 10 isim


Mustafa Tiryaki (1461 Trabzonspor)

“Küme düşer” denilen takımda dev bütçeli ekipleri yarışın dışına ittiler, PTT 1. Lig’i 3. sırada bitirdiler. Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı elediler, Fenerbahçe’ye sahayı dar ettiler. Her birinin yeri apayrı ama Mustafa Tiryaki arkadaşlarından bir adım daha öne çıktı, fiziğini iyi kullandı, bilek çabukluğuyla göze çarptı, oyunu sırtı kaleye dönük de oynadı. Belki yıldızının parlaması için bir sezona daha ihtiyacı var ama gurbetten gelen Mustafa Tiryaki, sezonun gözden kaçırılmaması gereken isimleri arasındaydı.

Yusuf Erdoğan (1461 Trabzonspor)

1461 Trabzonspor’un marka haline getirdiği isimlerden biri de bu genç yıldız... Sezonun ilk yarısında Bordo-Mavili ekipte Sercan ve Eren’den söz ediliyordu. O dönemde görünmez kahraman olan Yusuf, takımın diğer hücumcularına göre biraz daha geri planda kalıyordu. 22 yaşındaki oyuncuya, Sercan ve Eren’in Çaykur Rizespor’a transfer olmasıyla gündoğdu. Hocasının görev verdiği her mevkii de işini layıkıyla yapan Yusuf, Trabzonspor’un da gözdesi oldu. Tolunay Kafkas’ın “Gelecek sezon onu takımıma alacağım” sözü üzerine  yaptığı açıklamada “Trabzonspor’un tarihine geçeceğim” lafı aslında her şeyi özetliyordu. Fırtına’da yeni bir yıldız doğuyor.

Fatih Öztürk (1461 Trabzon)

Onur ve Tolga gibi 2 süper kaleciye sahip olan Trabzonspor, 1461 Trabzon’un file bekçisi Fatih Öztürk’le Türk futboluna yeni bir altın eldiven daha sürdü. 26 yaşındaki kaleci, sezonun ezberlerini bozan 1461 Trabzon’da takımının başarısına çok büyük katkı sağladı. Birçok maçta yaptığı muhteşem kurtarışlarla takıma kritik puanlar kazandırdı. Başarısının karşılığını Trabzonspor’a seçilerek elde eden Fatih, önümüzdeki sezonlarda da Süper Lig’e damga vurabilir. Hatta, A Milli Takım kalesini bile koruyabilir.


Bilal Gülden (Ankaragücü)

Ankaragücü, Süper Lig’in ardından PTT 1. Lig’e de veda etti, Mustafa Kaplan yönetiminde genç kadro verdiği onur mücadelesiyle tarihe geçti. Lige tutunmayı başaramadılar ama herkesin takdirini kazandılar. Bilal Gülden de orta sahadaki inanılmaz performansıyla gurur tablosunun ressamlarından biriydi. Zira genç oyuncu, sezon biter bitmez yıldız avcısı Kayserispor tarafından kapıldı, onun ismini ilerleyen yıllarda çok daha sık duyacağız ama PTT 1. Lig’de de her zaman 2012-13 sezonunun Xavi’si olarak anılacak.

Efe Halil Özarslan (Bucaspor)

Kısıtlı imkanlara rağmen PTT 1. Lig’in tozunu attıran Bucaspor’da savunmanın tüm yükü onun omuzlarındaydı. Genç yaşı ve güçlü fiziği aynı zamanda çabukluğu 3 büyüklerin dahi dikkatini çekti. Efe Halil, Beşiktaş başta olmak üzere Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de radarına girdi. Sarı-Lacivertli yıldız, PTT 1. Lig’de sezonun öne çıkan isimlerinden biriydi. Alacakları nedeniyle kulübüyle yaşadığı problem onu takımından uzaklaştırdı. Efe yeni sezonda Süper Lig’deki forvetlere kâbus yaşatacağa benziyor.

Cenk Ahmet Alkılıç (Çaykur Rizespor)

Çaykur Rizespor’un son yıllarda PTT 1. Lig’de vitrine çıkardığı yıldız isimlerden biri de Cenk Ahmet Alkılıç... 25 yaşındaki oyuncu, Yeşil-Mavililer’in Süper Lig olunda elde ettiği başarının baş mimarları arasında yer aldı. Hücum hattının her bölgesinde görev yapabilen Cenk Ahmet, özellikle takımının kanat organizasyonunda etkili olmuştu. Rakip beklere korku dolu anlar yaşattı. Efsane hoca Mustafa Denizli’nin takımdaki en güvendiği isimlerden bir olan Cenk Ahmet, zaman zaman dev takımların transfer listesine de girdi.

Emanuel Banahene (Karşıyaka)

Yaşadığı maddi krizle ayakta durmaya çalışan; Play-Off umudunu son haftalara kadar taşıyan Karşıyaka’da bir isim vardı ki, kuşkusuz sezona damga vurdu: Banahane... Ganalı golcü, Yeşil-Kırmızılı formayla 30 karşılaşmada şans buldu, tam 14 gol birden attı. Zor pozisyonlardaki etkili hamleleriyle ve güçlü fiziğiyle Emenike’yi akıllara getiren Banahene, İzmir ekibinde gösterdiği performansla ülkesinin milli takımına dahi çağrıldı. Orduspor’la 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Banahene’nin Şanlıurfaspor’la büyük ölçüde anlaştığı ileri sürüldü. Karşıyaka tarihine ‘en çok gol atan yabancı futbolcu’ olarak geçen Banahene İzmirli futbolseverlerin de unutulmazları arasına girdi.

Mehmet Uslu (Kartalspor)

Takımı Kartalspor tarihinde ilk kez küme düştü, taraftarını üzdü. Ancak İstanbul ekibinde de yıldızı parlayan isimler vardı, özellikle sol bek Mehmet ‘Uslu’ durmadı!.. Çok kaliteli forvetlerin bile gol kısırlığı çektiği sezonda o hem savunmayı ihmal etmedi, hem de rakiplerin sağ açıklarına geçit vermedi. Ancak 25 yaşındaki oyuncu bununla da yetinmedi, takımı adına birbirinden güzel tam 9 gol kaydetti. Beşiktaş’ın dikkatini çekti, Siyah-Beyazlı ekibin sol bek alternatifleri arasına girdi.


Gerard Gohou (Kayseri Erciyes)

Çoğu kez “Yeni Emenike geliyor” dendi... Güçlü fiziği, son vuruşlardaki başarısı ve takım oyununa yaptığı katkıyla Milan’ın yıldızı Mario Balotelli’ye benzetildi. Kayseri Erciyesspor’un şampiyonluğunda attığı 19 golle takımını sırtlayan Gerard Gohou, tek kelimeyle sezonun en iyisiydi. Geride kalan sezonda gösterdiği performansla “Ben, Süper Lig’de çok rahat oynarım” mesajını verdi. Zaten şu anda da transferin en çok konuşulan isimlerinden. O da kariyerine Türkiye’de devam etmek istiyor, PTT 1. Lig’in kralı Gohou bu tacı Süper Lig’de de takmayı arzuluyor. Yeni sezonda Süper Lig’de oynaması halinde rahatlıkla söyleyelim ki stoperlerin işi çok zor.

Hikmet Balioğlu (Manisaspor)

Final oynayarak PTT 1. Lig’de taraflı tarafsız herkesin alkışını toplayan Manisaspor’da tüm kadro için bir yıldızlar topluluğu yapılabilirdi. Ancak sezonun en az gol yiyen takımı olarak dikkat çeken Tarzan’da öne çıkan isimler de kuşkusuz kaleci Volkan Babacan ve savunmacılardı. Hüseyin Tok gibi deneyimli bir stoperin yanında Hikmet Balioğlu isminde bir genç sivrildi. Şimdilerde adı Fenerbahçe ile anılıyor, bu transfer bize göre henüz erken olsa da Türk futbolu yeni Emre Aşık’ını bulmuş olarak gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor