Olimpiyatları alma ihtimaliniz var

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Francesco Ricci Bitti, İstanbul'da yapılan TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasının çok iyi organize edildiğini belirterek, ''Çok iyi

Olimpiyatları alma ihtimaliniz var

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Francesco Ricci Bitti, İstanbul'da yapılan TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasının çok iyi organize edildiğini belirterek, ''Çok iyi bir turnuva organize ettiniz. Organizasyona 10 üzerinden 9.5 veriyorum'' dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında turnuvayı değerlendiren Bitti, böyle turnuvalar düzenlemenin riskli olduğunu ve sorumluluk gerektirdiğini vurgulayarak, ''Burada 1-2 gün kaldıktan sonra bir İtalyan olarak 'bravo' dedim. Organizasyon müthişti. Salonu doldurmayı başardınız. Birçok oyuncuyla konuştum, çok mutlular. Bu sınavı çok iyi bir dereceyle geçtiniz'' diye konuştu.

Bitti, ''Bu turnuvaya 10 üzerinden kaç verirsiniz'' sorusu üzerine, ''Bu turnuva en iyilerinden bir tanesi. 10 üzerinden 9.5 veriyorum. Ancak seyirci konusunda 10 alıyorsunuz. Daha iyisini yapabilirsiniz ama ilki için çok da iyi yaptınız. Ayda Uluç ve ekibini kutlamak istiyorum. Çok iyi başladınız. 2 yılınız daha var, daha da geliştirebilirsiniz'' şeklinde konuştu.  

Bir gazetecinin, ''İstanbul ile birlikte sizin ülkenizin şehri Roma da 2020 Olimpiyat Oyunlar için aday. İstanbul'un adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

''İtalyan olsam da IOC üyesi olarak çok tarafsız cevap vereceğim. İstanbul'un çok büyük olasılığı var. Türkiye büyüyen ve büyük bir potansiyeli olan bir ülke. Böyle turnuvaları organize ettiğinizde hazır olduğunuzu gösteriyorsunuz. Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan sonra bu turnuva düzenlendi. Olimpiyatı alma şansınız var.''

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Federasyon Başkan vekili Cengiz Durmuş ve yönetim kurulu üyesi Osman Tural, yabancı konuklardan organizasyonla ilgili güzel şeyler duymalarının kendilerini mutlu ettiğini

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor