O dizi Trabzonspor'dan özür diledi

Haber61.net'in gündeme getirdiği, TRT 1'de yayınlanan "Sen de gitme" dizisindeki bir sahnede Trabzonspor logosunun mozaiklenmesi büyük yankı uyandırırken filmin yapımcı şirketi NTC Trabzonspor camiasından özür diledi. Olayın ardından mozaiklemeyi yapan gö

O dizi Trabzonspor'dan özür diledi

Haber61.net'in gündeme getirdiği, TRT 1'de yayınlanan "Sen de gitme" dizisindeki bir sahnede Trabzonspor logosunun mozaiklenmesi büyük yankı uyandırırken filmin yapımcı şirketi NTC Trabzonspor camiasından özür diledi.

 

Olayın ardından mozaiklemeyi yapan görevlinin işine son verildiğini belirten Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı ve NTC Yapım Şirketi Sahibi Mehmet Yiğit Alp, "O sahnede Trabzonspor logosunun kullanılmasını ben istemiştim. Olayda TRT'lik bir durum söz konusu değil. Son hali kanala gönderirken, markalarının kapatılması sırasında sansür yapan şiketimizin elemanı bilerek koyduğum Trabzonspor logosunu da marka statüsünde düşünüp sansürleyerek göndermiştir. Arkadaşla yollarımızı ayırdık" dedi.

 

Konuya ilişkin NTC yapımdan açıklama geldi.

 

İşte o Açıklama

 

"KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Yapımcılığını üstlendiğimiz Sen de Gitme isimli dizinin 53. Bölümünde, Trabzonspor Logoso'nun mozaiklenmesi hadisesi kamuoyuna yansıtıldığı şekilde olmamıştır.

Tüm markaların herhangi bir yayında kullanılabilmesi, hak sahibinin muvafakati ile mümkündür. Bölümün montajlanması esnasında bu işle görevli arkadaşın Trabzonspor'un muvafakatinin olup olmadığını bilmemesi üzerine, bir telif hakkı problemi doğmaması açısından mezkur marka mozaiklenmiştir. Elbette bu hatayı yapan görevli arkadaş hakkında gereği yapılmıştır. 

Hadisenin TRT ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Sözkonusu bölümün tekrar yayınlarında, Trabzonspor logosu hiçbir mozaikleme olmadan yayınlanacaktır. 

Bu vesile ile, tamamen bireysel bir hatadan kaynaklanan bu durum dolayısıyla üzdüğümüz Trabzonspor taraftarlarından özür diler, kamuoyuna olayın gerçeğini saygı ile duyururuz. 

NTC YAPIM" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor