Nusret Yılmaz haber61'e konuştu

Yılmaz, Trabzonspor’un bu davaya müdahil olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığının bugün ortaya çıktığını söyledi. Yılmaz, “Birileri 10 küsür duruşma boyunca kendilerine isnat edilen eylemlere çoğu iddianamede yer almayan hususlarla ilgili olarak Trabzonsp

Nusret Yılmaz haber61'e konuştu

Yılmaz, Trabzonspor’un bu davaya müdahil olmakla ne kadar doğru bir iş yaptığının bugün ortaya çıktığını söyledi.

 

Yılmaz, “Birileri 10 küsür duruşma boyunca kendilerine isnat edilen eylemlere çoğu iddianamede yer almayan hususlarla ilgili olarak Trabzonspor’u suçlama yolunu tercih etmiş ve Trabzonspor nerede diye sormuştur. 

Bütün camianın beklentisini gerçekleştirmek adli gerçeğin ortaya çıkmasına katkı sağlamak için buradayım diyebilmek ve kulübün haklarını savunabilmek adına müdahale talebinde bulunulmuş ve bu kararın kabulü sonrası duruşmalara katılınılmıştır" dedi.

“Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 18. duruşmasının ardından Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz haber61.net’e önemli açıklamalar yaptı.

 

İŞTE O RÖPORTAJ

 

Mahkemenin 3 günlük değerlendirmesini yapar mısınız ?

Davaya müdahil olunması Trabzonspor’a duruşmalara katılmak haklarını savunabilmek ve aleyhine şike ve teşvik eyleminde bulunulduğu iddia edilen kişilere soru sorabilmek dosyaya delil ibraz edebilmek, imkanı tanımıştır. Duruşmalar sırasında çapraz sorgu yapılırken duyulan tüm kişilere sorular sorulmuş, çelişkiler dile getirilmiştir.

Trabzonspor’un davaya katılması duruşmayı takip edenlerin tabiri ile ezberleri bozmuştur. Duruşmaların daha farklı cereyan ettiği, belirtilmiştir.

Salı günkü duruşmaya kulüp başkanı Sadri Şener’in sorgusu ile başlanılmış, Asbaşkan Nevzat Şakar’ın ve tutuksuz diğer sanıkların sorgusu ile devam edilmiştir. Bugün itibariyle tutuksuz sanıkların çapraz sorgusu bitirilmiştir.

 

Devamı Sayfa 2'de

 

Cuma günü yapılacak duruşmada tutuklu sanıkların çapraz sorguları tamamlanacak, bu sanıkların tahliye talepleri ve diğer talepler alınacak. Ve tüm diğer talepler alınacak ve değerlendirilecektir. Büyük bir ihtimalle savcı esasa ilişkin mütaalada bulunacaktır.

 

Ve mütaalaya karşı beyanların alınması için yeni bir duruşma günü verilecek. Görünen o ki; sonrasında dosya karara çıkartılacaktır.

Dün yapılan ve saat 19:30 sularında biten duruşma devam ederken, saat 15:00-16:00 sıralarında Aziz Yıldırım rahatsızlandığı iddiasıyla salondan ayrılmıştır. Bildiğim kadarıyla 3 günlük rapor almıştır. Ve bugünkü duruşmada bulunmamıştır. 

 

Bizim takip ettiğimiz kadarıyla şu çıkıyor ortaya mahkeme başkanı konulara çok hakim böyle çelişki gördüğü yerlerde çok güzel cevaplar veriyor sizde de aynı intibaayı uyandırdı mı?

 

Gördüğüm odur ki: Mahkeme heyeti en ince ayrıntılarına kadar dosyaya vakıftır. Dosyadaki tüm delileri taktir edip değerlendirecek olan da mahkeme heyetidir. Dosyada yargılanan Trabzonsporlu idareciler aleyhine bir karar çıkacağını düşünmemekle beraber en nihayetinde kararı verecek olan mahkemedir. Yakın bir zamanda da karar açıklanacaktır.

 

Size Trabzonspor avukatı olarak sataşmalar yapıldı şeklinde duyumlar alınmaktadır. Ne diyorsunuz?

 

Taktir edersiniz ki; bu tür duruşmaların tansiyonu yüksek olur. Bizde Trabzonspor’un ve camiasının haklarını savunmak için buradayız. Haklılığımıza olan inancımızla burada bulunmanın gereklerini yerine getirmeye ve görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bize yapılan sataşmalara da gereken cevapları veriyoruz. Kimsenin endişesi olmasın.

 

Devamı Sayfa 3'te

 

Duruşmalar sırasında sorduğumuz soruların bir kısım sanıklar ve avukatlarca dile getiriliyor ve hatta bazı sanıkların sizden kendilerine soru sormamanız hususunda ricada bulunduğu söyleniyor. Ne dersiniz ?

 

Biraz önce söylediğim gibi çelişkileri ortaya koymak ve adaleti gerçekleştirmek amacıyla ilgili çeşitli sorular sormaktayız. Bu sorular bazen ilgilileri de zor duruma düşürebilmektedir. Bundan dolayı bazı kişilerde rahatsızlık olması normal karşılanmalıdır. 

 

Aziz Yıldırım yarın ki duruşmaya katılır mı sizce?

Sağlık durumunu net olarak bilmiyorum. 3 günlük bir raporu olduğu söyleniyor. O yüzden geleceğini zannetmiyorum. 

 

O zaman bu duruşma daha sonra yapılacak öyle mi? 

 

Yarınki duruşma karar duruşması olmayacak. Yeni bir duruşma günü verilecek.

Hakim isterse Aziz Yıldırım’ı getirtebiliyor mu?

 

Devamı Sayfa 4'te

 

Usulüne uygun doktor raporu varsa mahkeme bu raporu dikkate almak durumundadır.

Peki gelmeden karar verme gibi bir durum söz konusu mu? Aziz Yıldırım’ın çapraz sorgusu yapılmadan karar verilebilir mi?

 

Yarın karar verilmeyecek zaten. Yarın Cumhuriyet savcısı Mütalaasını verecek. Sonra ki duruşmalarda sağlık açısından bir engel olmazsa duruşmalarda bulunacaktır.  

Yani siz yine gidip orda soru soracak mısınız?

 

Tabiki sonraki duruşmalara da katılacağız. Orda bulunmamızın gereğini yerine getiriyoruz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler