Milli takıma Şenol Güneş damgası

A Mil­li Ta­kı­mı­mız 2002 Dün­ya Ku­pa­sı­’n­da 3’ün­cü ola­rak ta­ri­hi­nin en bü­yük ba­şa­rı­sı­nı ya­şa­dı­ğın­da tek­nik di­rek­tör­lük kol­tu­ğun­da Şe­nol Gü­neş otu­ru­yor­du.  Millilerin EURO 2016'ya gittiği kadro da yine Güneş imzası vardı.   K

Milli takıma Şenol Güneş damgası
A Mil­li Ta­kı­mı­mız 2002 Dün­ya Ku­pa­sı­’n­da 3’ün­cü ola­rak ta­ri­hi­nin en bü­yük ba­şa­rı­sı­nı ya­şa­dı­ğın­da tek­nik di­rek­tör­lük kol­tu­ğun­da Şe­nol Gü­neş otu­ru­yor­du.  Millilerin EURO 2016'ya gittiği kadro da yine Güneş imzası vardı.
 
Keşifleri Trabzon’da başladı
 
Grup maç­la­rı bo­yun­ca Ay-Yıl­dız­lı ta­kı­mın kad­ro­sun­da yer alan bir­çok is­min Şe­nol Gü­ne­ş’­in tor­na­sın­dan geç­ti­ği yad­sı­na­maz bir ger­çek. Trab­zons­po­r’­u ça­lış­tır­dı­ğı dö­nem­de Sel­çuk İna­n’­ın is­mi­ni du­yur­ma­sı­nı sağ­la­yan, ka­ri­ye­ri bit­ti de­ni­len Bu­rak Yıl­ma­z’­ı Türk fut­bo­lu­na bir yıl­dız ola­rak ye­ni­den ka­zan­dı­ran, kri­tik gol­le­rin ada­mı Umut Bu­lu­t’­un fut­bol kim­li­ği­ni bul­ma­sı­nı ve To­ulo­us­e’­a trans­fer­ne ön ayak olan isim­di Gü­neş.
 
Elini attığı futbolcu parladı
 
Gü­ne­ş’­in Mil­li Ta­kı­m’­a yük­selt­ti­ği isim­ler Trab­zon ka­ri­ye­riy­le de sı­nır­lı kal­ma­dı. Bur­sas­po­r’­da ça­lış­tı­ğı tek se­zon­da ta­kı­mı­na oy­nat­tı­ğı fut­bol­la hay­ran­lık uyan­dı­ran Gü­neş, Ozan Tu­fan ve Şe­ner Öz­bay­rak­lı­’nın ya­nı sı­ra iniş­li çı­kış­lı bir ka­ri­ye­ri olan Vol­kan Şe­n’­i trans­fer dö­ne­mi­nin yıl­dız­la­rı ha­li­ne ge­tir­di. Şim­di­ler­de hem Fe­ner­bah­çe­’nin hem de Mil­li Ta­kı­m’­ın değişmezleri olur­ken Gü­neş son ad­re­si Be­şik­ta­ş’­ta da ‘fut­bol­cu par­lat­ma­’ mis­yo­nu­nu sürdürdü. ‘Güneş’ etkisiyle, ge­çen se­zo­nun ka­yıp is­mi Oğuz­han Öz­ya­kup yıldız hüviyetine kavuşurken, Cenk To­su­n kendisini milli formaya ulaştıran patlamaya imza attı.
 
NOT: Milliler, 12 Kasım 2014’te İstanbul'da Brezilya'ya 4-0 yenildiği özel maçın ardından oynadığı 7'si resmi, 2'si özel 9 müsabakada 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Hiç yenilmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor