Lokeren-Trabzonspor maçına doğru

 Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda, Lokeren ile oynayacakları maça ilişkin olarak, "Buraya iyi bir netice almak, gruptan çıkmak için geldik" dedi.Halilhodzic, maçın oynanacağı Daknam Stadı'nda, savunma oyuncusu M

Lokeren-Trabzonspor maçına doğru

 Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda, Lokeren ile oynayacakları maça ilişkin olarak, "Buraya iyi bir netice almak, gruptan çıkmak için geldik" dedi.

Halilhodzic, maçın oynanacağı Daknam Stadı'nda, savunma oyuncusu Musa Nizam ile basın toplantısı düzenledi. İki takım için de çok önemli bir maç oynayacaklarını belirten Halilhodzic, "Neredeyse her şeyin belli olacağı bir maç. Lokeren için de çok önemli. Galibiyete ulaşmak isteyecekler. Biz de burada iyi bir neticeye ulaşmak, gruptan çıkmak için geldik. Bunun için iyi bir sonuca ihtiyacımız var" diye konuştu.

Karşılaşmanın açık, ortada olacağını ifade eden Boşnak teknik adam, takımın yarın gruptan çıkmak için gerekli sonucunu almasını umut ettiğini kaydetti.

Ligde son oynadıkları Akhisar Belediyespor maçında alınan beraberliğin üzerlerinde fazla bir moral bozukluğu oluşturmadığını söyleyen Halilhodzic, "Ligin ikinci, üçüncü sıradaki bir takımına karşı oradan beraberlikle ayrıldık. Puan durumu olarak onlardan gerideyiz. Tabii ki galibiyet için oraya gitmiştik. Geçen hafta da böyleydi, şimdi de böyle. Güvenimizi tazelemek için galibiyete ihtiyacımız var ama siz gazeteciler, maalesef benim, oyuncular üzerine haberler yapıyorsunuz ve baskıyı daha da arttırıyorsunuz" ifadesini kullandı.

- "Birkaç ay süreye ihtiyacımız var"

"Kendimizi geliştirmemiz için birkaç aya ihtiyacımız var" diyen Halilhodzic, şunları kaydetti:

"Her seferinde maalesef her şeyi tekrarlayamam. Aslında benim bu eleştirilerim Trabzon medyasına. Duygularınıza bağlı yalan haberlerle bazı şeyleri alt üst etmek istiyorsunuz. Benim bildiğim tek şey var, biz kendimizi geliştireceğiz. Birçok şeyi düzeltmek için çalışacağız. Geçen sürede bunların hemen gerçekleşmemesi, var olmaması beni de rahatsız etti. O yüzden herkes kulübün içerisinde yöneticiler, oyuncular, çalışanlar, taraftarlar, Trabzonspor'u sevenler, herkes iyi neticiler istiyor. Biz de buna hasret kaldık. Onun için birkaç galibiyet hoş gelir."

-"Başkanımızla iletişim halindeyiz"

Halilhodzic, takım için gerekli süre konusunda başkan Hacıosmanoğlu ile görüştüğünü dile getirerek, "Biz bunu sadece 1-2 ay ile  kısıtlamadık. Başkanımızla sürekli iletişim içerisindeyiz. Bu gelişme süresi 1-2 ay ile kısıtlanamaz, belki 2 sene, belki daha da fazla sürebilir" dedi.

Trabzonspor'dan ekonomik olarak daha iyi durumda olan takımların da çalışma süresine ihtiyaç duyduğunu anlatan Boşnak teknik adam, şöyle devam etti:

"Böyle kulüpler de sezon başında hazırladıkları, bekledikleri hedefe kolay şekilde ulaşamıyorlar. O yüzden İbrahim başkanımızla çok iletişim içindeyiz. Son kez hatırlatmak istiyorum. Umarım bu son söylemem ile bir daha tekrarlamama gerek kalmadan anlarsınız. Bu transfer politikasında, yabancı transferleri konusunda yapabileceğimiz transferleri gerçekleştirdik. Bu transferler bizim ilk tercihlerimiz değildi. Öncesinde yapılan yerli oyuncuların transferlerinin bazılarından haberdar değildim. Ultimaton yönünde başkanımızdan son uyarı çağrıları yapılıyor yönündeki haberler tamamen gerçek dışı. Yaşadığımız süre, umduğumdan, beklediğimden daha zor bir durum. Trabzonspor için de birçok şeyi düzeltip aile ortamı yaratmamız, ayrışmaları ortadan kaldırmamız için çok çalışmamız gerekiyor. Bunu bir hafta içinde düzeltip ortadan kaldırmak isterdim, maalesef uzun sürebilir."

-Cardozo ve Constant, transferleri

Halilhodzic, transferde Cardozo, Constant gibi yıldız oyuncuları kadroya dahil ettikleri yönündeki bir soru üzerine de "Bu iki oyuncuyu dile getirdiniz. Benfica'da Cardozo, Milan'da Constant olsun yedek oyuncuydu. Yani bu oyuncular transfer listesine girmişse demek ki kulüpler bu oyunculardan ayrılmak istemişler ve transfer listesine koymuşlar" dedi.

Bir kadro oluşturmak istenirken her seferinde istenilen oyuncuları seçemeyeceklerini kaydeden Halilhodzic, "Yaptığımız transferler içerisinde birçok farklı oyuncuyla iletişime geçmiştik. Aldığımız oyuncular için birinci, ikinci veya üçüncü tercihler miydi bunun bu saatte önemi kalmadı. Biz yoğun bir transfer dönemini iki haftada gerçekleştirdik. Bu transferlerde kulübümüz hatalı transferler mi yaptı. Bunlar aralıkta veya sezon sonunda belli olabilir ama şunu bilmeniz gerekir ki yaptığımız yabancı transferlerin hiçbiri Avusturya'da kamp süresince bizle çalışamadı" diye konuştu.

Trabzon'da yaptıkları çalışmalarla oyuncuların performanslarını arttırdığını ancak takımın halen beklenilen seviyenin uzağında olduğunu vurgulayan Halilhodzic, "Bu durum ligde daha belirgin. O yüzden bazı yerli oyuncularımın lig maçlarında biraz daha fazla sorumluluk almalarını istiyorum. Seviyelerini biraz daha yukarı çıkarmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Halilhodzic, yarın yabancı oyuncuların tamamına forma verip, vermeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de "Yabancı oyuncu diye bir şey yok, Trabzonspor oyuncusu var bizim için. Bence bu sorunuz futbol dışı kalıyor. Toplum karışıktır, sivil hayat, futbol da aynı şekildir. Maalesef sizin aranızda bazı gazetecilerin bu konuda istikrarlı şekilde ayrışmayı yaratma isteğinizin farkındayım, biliyorum. Maalesef bu bazı oyuncuların kulağına da gitti ve bazı oyuncularımız sıkıntı yaşamaya başladı. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Biz artık yerli yabancı oyuncu ayrımı yapılmamasını istiyoruz. 'Biz sadece Trabzonspor oyuncusuyuz' kelimesinin yayılmasını istiyoruz. Ben de bir yabancıyım ama Trabzonspor'un hocasıyım" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor