Kulüpler Birliği'nde kriz çıktı

Kulüpler Birliği Vakfı yayın komisyonu, yeniden belirlenecek dağıtım kriterleriyle ilgili son sözü Futbol Federasyonu'na bıraktı. Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Cemal Aydın, İbrahim Kızıl, Göksel Gümüşdağ ve Şekip Mosturoğlu'ndan oluşan heyet dün Futb

Kulüpler Birliği'nde kriz çıktı

Kulüpler Birliği Vakfı yayın komisyonu, yeniden belirlenecek dağıtım kriterleriyle ilgili son sözü Futbol Federasyonu'na bıraktı.

Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, Cemal Aydın, İbrahim Kızıl, Göksel Gümüşdağ ve Şekip Mosturoğlu'ndan oluşan heyet dün Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile bir araya geldi.

Üç yıldır devam eden ve 12 Mayıs tarihinde sona erecek mevcut kriterlerin yeni ihale açılıncaya kadar geçecek iki sezondaki dağılımı ile ilgili tartışmada, konu dört büyüklerin alacağı garanti parada kilitlendi.

Bu sezon beklenenin altında bir performans gösterdiği için geçen yıllara oranla daha düşük bir ücret alacak olan Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri garanti parada ısrar ederken, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın daha ılımlı bir politika izlediği bildirildi.

Sezon sonu itibarıyla dağıtılacak paranın 219 milyon YTL olacağı, gelecek yıl enflasyon rakamları da dikkate alındığında yayın gelirinin 250 milyon YTL'ye ulaşacağı, bunun da yüzde 35'nin 18 kulübe garanti para olarak verilmesi konusunda uzlaşma ihtimali bulunduğu öğrenildi.

4 büyük kulübün şampiyonluk payındaki bölüşümde tartışılan şampiyonluk sayısının ise “5'şer kez şampiyon olan” ibaresiyle değiştirilmesi ise prensipte benimsendi. Sivassspor'un bu seneki performansıyla 13 milyon YTL civarında bir para aldığı, yeni kriterler doğrultusunda aynı başarıyı gelecek sezon tekrarlarsa payının 17 milyon YTL'yi aşacağı ifade edildi.

Borsa gerekçesi
Dört büyük kulüp, üç yıl önce yapılan sözleşme gereği garanti para olarak alacakları miktarı borsaya bildirdiklerini ve bir azalma söz konusu olduğunda sıkıntı yaşayacaklarını ileri sürerken, yaklaşık 15 milyon YTL'lik farkın kendilerinden düşülmemesini, Anadolu kulüpleri için bir formül üretilmesini talep etti.

Federasyon Başkanı Hasan Doğan ise kendisine sunulan öneriyi değerlendirdikten sonra gelecek hafta salı günü aynı komisyonla bir araya gelmeyi önerdi. Doğan, Anadolu kulüplerinin gelirlerini kesin olarak artırma düşüncesinde olduğunu ve bu konuda taviz vermeyeceklerini söyledi.


HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler