Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İhtiyacımız olan zihniyet devrimidir” dedi.Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenen 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma etkinliklerinin düzenlendiği kültür merkezinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu,

Kılıçdaroğlu'ndan açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İhtiyacımız olan zihniyet devrimidir” dedi.

Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenen 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma etkinliklerinin düzenlendiği kültür merkezinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Anadolu’nun hamuru, mayası, sesi, nefesi sevgidir, aşktır, muhabbettir. Veli tasavvuf dünyasında Allah dostu anlamına gelir. Allah dostu olabilmek büyük bir şeref. Hacı Bektaş-ı Veli’nin yolu güzeli keşfetme ve yaşama sanatıdır” diye konuştu.

Günümüz insanının belki de insanlık tarihinin en farklı imkanlarına sahip olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu imkanlar dünyayı daha adaletli bir yer haline getiremedi. Tarihin en trajik savaşlarını engelleyemedi. Bu kadar büyük maddi imkan, insanı daha paylaştırıcı daha mutlu yapamadı. Önümüzde iki temel sorun var. Bu hırsın, bu zulmün önüne nasıl geçeceğiz. İnsanların canavar haline gelerek zulüm ve savaş yaşattığı bu durumdan nasıl kurtulacağız. İhtiyacımız olan zihniyet devrimidir" diye konuştu.

"AYNI DİNE İNANAN İKİ İNSANIN BİRBİRİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ GÜNÜMÜZDE..."

Hacı Bektaş-ı Veli’nin maneviyat yolunun bu zihniyet devriminin yolunu eksiksiz bir şekilde önümüze sürdüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, "Hünkarın yolu hem kişisel olarak hem de toplumsal olarak bize bir çıkış gösteriyor. Ahlaki ölçüleri çürümüş, kendinden başkalarını ötekileştiren, insanların mağduriyetleri üzerine iktidar kuran bir toplumda huzur beklenemez. Suriye ve Irak’ta Allahu ekber diyerek din adına vahşet yapan zalimler, Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi bilselerdi bunu asla yapmazlardı. Unutmayalım, aynı dine inanan iki insanın birbirini öldürdüğü günümüzde aslan ve ceylanı tutan Hacı Bektaş-ı Veli’den alacağımız dersler vardır" ifadelerini kullandı.

Ahlaklı ve erdemli toplumun saygı, paylaşım, adalet, hak, hukuk, eşitlik, emeğe saygı gibi temel ahlaki unsurlar arasında bir araya gelen toplum olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Adalet, hak, hukuk, eşitlik, cömertlik gibi temel ahlaki değerler etrafında bir araya gelirsek ahlaklı ve erdemli toplumu yaratmış oluruz. İnsanlık olarak güzeli bulmak için sağlam ilkelere ihtiyacımız var. Önemli olan suyu hangi kaynaktan alacağımızı bilmektir. Toprağımız bereketli, sevgi kimyamıza dönelim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor