Kenan Sofuoğlu:"Şampiyonluktan daha önemlisi..."

Supersport Şampiyonası'nın 11. ayağında İstanbul Park'ta piste çıkacak Kenan Sofuoğlu, İstiklal Marşı'nı çaldırmasının şampiyonluktan daha önemli olduğunu söyledi.Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonası'nın 11.

Kenan Sofuoğlu:"Şampiyonluktan daha önemlisi..."

Supersport Şampiyonası'nın 11. ayağında İstanbul Park'ta piste çıkacak Kenan Sofuoğlu, İstiklal Marşı'nı çaldırmasının şampiyonluktan daha önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonası'nın 11. ayak mücadelesinde Intercity İstanbul Park'ta piste çıkacak Kenan Sofuoğlu, Türkiye'de ilk kez düzenlenen bu organizasyonda elde edeceği birinciliğin, şampiyonluktan daha değerli olduğunu söyledi. 

Bugün sıralama turlarıyla başlayacak 11. ayak yarışı öncesi Sofuoğlu, bu organizasyonun bir ayağının Türkiye'de yapılabilmesi için çok emek verildiğini, bu emeğe karşılık pistten başarılı sonuçla ayrılmak istediğini kaydetti.

"Burada yarış kazanmak hayal gibi bir şey" diyen Sofuoğlu, "Yıllar sonra ilk defa geldim. Onun baskısı olacaktır tabii ki. Ama elimden geldiği kadar mücadelemi verip sonucunda kazanmayı çok isterim. Burada yarışın düzenlenmesi için çok emek verildi. Herkesin emeğine karşılık burada, Dünya Şampiyonası'nda bir Türk sporcunun yarış kazanması, İstiklal Marşı'nı çaldırması şampiyonluktan daha önemlidir" diye konuştu.

 "SONUÇ, MOTORSPORLARINI DAHA İLERİYE TAŞIYACAKTIR"

Türkiye'de motosiklet sporunun en başarılı ismi olan Sofuoğlu, motor sporlarının daha ileriye taşınmasında seyircinin ilgisinin de önemli olduğunu kaydetti.

Intercity İstanbul Park'ta ilk kez düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın bir dönüm noktası olmasını temenni eden Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"Sadece benim başarım değil, seyircinin gelmesi ve ilgisiyle alınacak sonuç motor sporlarını (Türkiye'de) ilerilere taşıyacaktır inşallah. Umarım seyirciden de yeterli destek gelir. Benim yanımda olmalarının yanı sıra bu spora destek vermeleri çok önemli. Bu şekilde de bu spor büyüyecektir. Umut ediyoruz ki bu bir dönüm noktası olur."

Supersport'ta sezonun kalan son 3 yarışını kazanmak istediğini kaydeden Türk pilot, "En çok kazanmak istediğim yarış da kendi evimdeki. Almanya'da düşmüştüm ve yarışı tamamlayamadım. Bu yarışı kazanarak oradaki dezavantajımı da kapatabilirim" diye konuştu.

"2014 YILIYLA AALAKALI ANLAŞMALARIMI YAPMAK ÜZEREYİM"

Kenan Sofuoğlu, gelecek sezonla ilgili anlaşmaları yapmak üzere olduğunu, 2014'de yine şampiyonluk kovalayacağını ifade etti.

Şampiyonluğa yakın olan Büyük Britanyalı Sam Lowes ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"Lowes çok iyi bir pilot. Kendisini seviyorum. Bazen aramızda takışmalar da oluyor. İngiltere'de çarpışmıştık, o yarış dışı kalmıştı. Sonuçta belki de onun olması bana bu sene daha çok heyecan verdi, daha çok heyecan getirdi. Şampiyonluğu büyük ihtimalle o alacak gibi görünüyor. Şampiyonluğu kaybettiğiniz zaman daha hırslı çalışıyorsunuz. 2014 yılıyla alakalı anlaşmalarımı yapmak üzereyim. 2014'te daha iyi çalışıp şampiyonluk için mücadele edeceğim." 

Her pistin yapısının farklı olduğunu ve kullanılan motorun piste uyumunun önemini dile getiren Sofuoğlu, "Kullandığımız motosikletler modifiye. Umarım Kawasaki, Intercity İstanbul Park'ı sever. Pist yapıları çok farklı. Bazı pilotlara göre bazı virajlar çok uyumlu olmayabilir. İnşallah hem motosikletime hem bana uyar. Ben de piste uyarım ve güzel bir sonuç alırız."

Dünya Superbike Şampiyonası'nda sezonun 16 turluk (85.440 Km) 11. Ayak yarışı 15 Eylül Pazar günü saat 12.30’da start alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor