Kazanılandan çok kaybedildi

Ligde 18 maç sonunda topladığı 24 puanla lider Galatasaray’ın 9 puan gerisinde kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan bordo-mavililer, bu sezon kazandığından fazla puan kaybetti.Lige Janko, Emerson, Soner, Yasin, Emre gibi isimleri kadrosuna kat

Kazanılandan çok kaybedildi

Ligde 18 maç sonunda topladığı 24 puanla lider Galatasaray’ın 9 puan gerisinde kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan bordo-mavililer, bu sezon kazandığından fazla puan kaybetti.

Lige Janko, Emerson, Soner, Yasin, Emre gibi isimleri kadrosuna katarak iddialı bir giriş yapan bordo – mavililer, ilk şoku UEFA Avrupa Ligi Play – Off Grubu’nda Macaristan’ın Videoton takımına elenerek yaşadı. UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına kalmayınca maddi ve manevi büyük zarara uğrayan Trabzonspor, ligde de bir türlü toparlanamadı. Ligdebu sezonun geride kalan 18 haftasında üst üste hiç 3 maç kazanamayan bordo – mavililer bir kez de Akhisar Belediye ve Orduspor’u yenerek ar arda iki maç kazanmayı başardı.

30 KAYIP PUAN

Ligin ilk 18 haftası sonunda 6 gilibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetle dağıtılan 54 puanın sadece 24’ünü hanesine yazdırabilen Trabzonspor, 30 puanı rakiplerine kaptırdı. Bordo – mavili takım Gaziantep, Bursa, Antalya, Eskişehir, İstanbul BB ve Karabükspor karşısında sahadan boynu bükük ayrıldı.

DERBİ KAYBETMEDİ AMA

Trabzonspor’un ligin ilk yarısındaki tüm mağlubiyetlerini Anadolu takımlarına karşı alması da dikkat çekti. Karadeniz ekibi, derbilerde ise Fenerbahçe ile deplasmanda, Galatasaray ile Avni Aker’de golsüz berabere kalırken, Beşiktaş ile İnönü Stadı’nda oynadığı maçtan da 1 – 1’lik beraberlikle ayrıldı.


TAKIM DIŞ DÜNYAYA KAPANDI

Trabzonspor perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası’nda Mersin İY ile sahasında, Pazar günü de Süper Lig’de Elazığspor ile deplasmanda oynayacağı maçların hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde sürdürdü. Teknik Direktör Şenol Güneş, Karabükspor maçının ardından sadece pazartesi günü yapılan antrenmanın 15 dakikalık bölümünü basına ve taraftara açarken, Elazığspor maçına kadar olan antrenmanların tamamını kapattı.

TOLGA DİNLENDİRİLECEK

Mersin İY ile oynanan kupa maçında sağ baldırında meydana gelen zorlanma nedeniyle ilk yarının sonunda yerini Onur’a bırakan ve Karabükspor maçında da kadroya alınmayan kaptan Tolga’nın bir süre dinlendirileceği belirtildi. Çalışmalarını salonda sürdüren Tolga’nın sakatlığının ilerleme riski nedeniyle Güneş’in başarılı file bekçisini dinlendirme kararı aldığı öğrenildi. Tolga’nın yaklaşık 2 haftalık aradan sonra yeniden antrenmanlara başlayacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor