Hayrola beyler bu ne yemeği!

Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kritik FB-BJK maçları öncesi Papermoon'da biraraya gelmesi büyük tartışmalara yol açmış ve spor kamuoyunu günlerce meşgul etmişti. Bu yemeğin üz

Hayrola beyler bu ne yemeği!
Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kritik FB-BJK maçları öncesi Papermoon'da biraraya gelmesi büyük tartışmalara yol açmış ve spor kamuoyunu günlerce meşgul etmişti. Bu yemeğin üzerinden fazla vakit geçmeden ikinci bir yemek vakası daha yaşayacağız gibi. Hem de bu kez şampiyonluk haftası öncesi. Sözcü gazetesi yazarı Mehmet Şehirli, BJK'li yönetici Kenan Öner, Denizlispor Başkanı Ali İpek ve TFF Başkanı Mahmut Özgener'in Salı gecesi bir yemekte biraraya gelmesini yadırgadı.

Papermoon'da üçlü zirve
Akmerkez'in alt katındaki Papermoon, ünlülerin uğrak yeridir. Müşterileri; sanat, spor, sosyete, medya ve iş dünyasındandır. Salı gecesi Papermoon yine her zamanki gibi kalabalıktı. Herkes kendi havasındaydı. Ancak bir masa vardı ki, etrafındakiler hayli ilginçti... Masada yemek yiyenlerin kim olduğuna gelince... Yemekte, Denizlispor Başkanı Ali |İpek ve BJK'lı yönetici Kenan Öner ve birkaç idareci de vardı. Saat 21.30 civarıydı...
İdareciler yemek yerken bir taraftan da hararetli hararetli konuşuyordu. İlerleyen saatlerde bu gruba Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de katıldı.

Trabzon ve Sivas'ı yakından ilgilendiriyor 
bugün oynanacak Denizlispor-Beşiktaş maçı öncesi yenen bu yemek kafalarda ister istemez soru işareti bırakıyor. Çünkü bu maç Sivasspor ve Trabzonspor'u da yakından ilgilendiriyor. Şayet Denizlispor, Beşiktaş'ı yenerse bu  iki takımın da alacağı sonuçlar neticesinde Türkiye Ligi Şampiyonu belli olacak.

Daha evvel de yenmişti
Yani bu akşamki karşılaşma kader maçı... Papermoon'da Beşiktaş Başkanı kritik maçlardan önce hem GS Başkanı Adnan Polat hem de FB Başkanı Aziz Yıldınm'la da yemekler yemiş, bu olay spor camiasında çeşitli dedikodulara neden olmuştu. Kimsenin günahını almak istemem. Çünkü masada ne konuşulduğunu bilemem.

Akıllara başka şeyler geliyor
Ama yine de ligin kaderini belirleyecek iki takım yöneticilerinin, ligin en kritik maçlarının oynanacağı bir dönemde, bir yemekte buluşması ister istemez akıllara bazı kuşku ve şaibeleri getirmektedir. Daha doğrusu lige şaibe düşürmektedir. Lig, futbol kurallarının ve spor ahlâkının egemen olduğu bir süreçle tamamlanmalıdır. En küçük bir leke ve şaibeden uzak bir bir biçimde son maçlar oynanmalıdır.

Kamuoyuna açıklamaları lazım
Benim ve tüm futbolseverlerin en büyük arzusu bu! Bu yüzden yemeğe katılan takım yöneticileri, bu yemeği niçin düzenlediklerini ve bu yemekte nelerin konuşulduğunu kamuoyuna açıklamak zorundadır. Aksi halde kafalarda hep soru işareti kalacaktır. Bu dostluk yemeği de olabilir. Eğer
öyleyse bu buluşmanın maç bitiminde gerçekleşmesi daha doğru olmaz mıydı? Bu buluşma ne kadar etikti? Yorumu kamuoyuna bırakıyorum.

Kewell ve ailesi de oradaydı
Aynı gece mekânda GS'de futbol oynayan Kevvell ve ailesi de vardı. Eminim o da bu ekibin bir arada olmasına bir anlam verememiştir. Maçları şaibeli noktaya getirmeye ve Türk futboluna zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur. Şu takımın ya da bu takımın kazanması önemli değil. Önemli olan Türk futboluna gölge düşmemesidir. Çünkü spor, centilmenlik, barış ve kardeşliktir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor