Gümüşhane'de hentbol sevgisi

Gümüşhane’de tamamı Gümüşhaneli öğrencilerden oluşan Polis Gücü hentbol takımı, Türkiye Hentbol birinci liginde Gümüşhane’yi temsil ediyor.İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan ve desteklenen Gümüşhane Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü, Gümüşhane’yi Tür

Gümüşhane'de hentbol sevgisi

Gümüşhane’de tamamı Gümüşhaneli öğrencilerden oluşan Polis Gücü hentbol takımı, Türkiye Hentbol birinci liginde Gümüşhane’yi temsil ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan ve desteklenen Gümüşhane Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü, Gümüşhane’yi Türkiye Hentbol 1.lig erkekler B klasman, B grubunda temsil etmeye başladı.

Ligdeki ikinci müsabakasında kendi sahasında konuk ettiği Trabzon temsilcisi 24 Şubat takımına 63-23 yenilen takımın genç sporculardan oluştuğunu ve ilerde daha iyi yerlere geleceğini belirten İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, müsabakada oyuncuların ailelerinin ve sporseverlerin takıma ciddi destek sağladığını söyledi.

 

“OYUNCULARIMIZ ZAMANLA TECRÜBE KAZANACAK, GÜMÜŞHANE’NİN ADINI TÜRKİYE GENELİNDE DUYURACAĞIZ”

Oyuncuların iyi olduklarını ve ligde oynayacak tecrübeye zamanla sahip olacaklarını belirten Yüksel, “Oynaya oynaya bu tecrübeye sahip olacaklar. Çok genç bir kadroya sahibiz. Gruptaki diğer takımlardaki oyuncular hem yaş olarak hem de tecrübe olarak bizden üstünler ama bizde zaman içerisinde eksiklerimizi gidererek daha güçlü bir takım olacağız. Gümüşhane ve Polis Gücü adını Türkiye genelinde duyuracağız.” dedi.

Oyunların tamamının Gümüşhaneli olduğunu, yaş ortalamalarının da 17 civarında olduğunun altını çizen Yüksel, bu hafta da Pazar günü saat 13.00’da Aydın Doğan Spor Salonunda Rize ekibini konuk edeceklerini söyledi.

 

“GÜMÜŞHANE GENÇLİĞİNİ SPORCU OLARAK YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Amaçlarının birkaç yıl içerisinde takımı kalıcı hale getirip, Gümüşhane’ye bir spor branşında daha bulunma fırsatını kazandırmak olduğunu dile getiren Yüksel, Gümüşhane gençliğini sporcu olarak yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti.

 

“GÜMÜŞHANE SPORU SEVEN BİR İL VE GENÇLERİ DE SPORA YATKIN”

Gümüşhane’nin spor yapmak için ikliminin çok müsait olduğu bir il olduğunu ifada eden Yüksel, “Küçük bir il olması Gümüşhanemiz, havası ve iklimi ile spora her zaman müsait. Sporcular burada hep kampta gibi. Gümüşhane’nin gençleri de spora da yatkın. Sporu da seven bir il Gümüşhane. Bizde Emniyet olarak sporu seviyor ve destekliyoruz.” dedi.

Kulüpteki sporcuların tamamının Gümüşhaneli ve öğrenci olduklarını ifade eden Yüksel, hentbol branşında 90’ın üzerinde lisanslı sporcuları bulunduğunu belirterek, bu sporculardan bazılarının milli takım seçmeleri için kampa çağrıldığını söyledi.

 

OYUNCULAR ÜCRETSİZ OLARAK HEM BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMLERİNE HEM ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYOR

Sporcuları ayrıca üniversitelerin Beden Eğitimi bölümlerine ücretsiz olarak hazırladıklarını dile getiren Yüksel, sporcuları ayrıca ÖSS’ye de hazırladıklarını belirterek, malzeme eksiklerinin olmadığını ve kulübe her türlü desteğin verildiğini ifade etti ve minimum maliyetle faaliyetleri sürdürdüklerini kaydetti.

Yüksel ayrıca, 8 takımlı gruplarında Gümüşhane’nin yanında Ordu, Trabzon, Rize, Samsun, Erzincan ekiplerinin de mücadele ettiğini sözlerine ekledi.

 

“AMACIMIZ GÜMÜŞHANE’DE HENTBOLUN GELİŞİMİNİ HIZLANDIRMAK”

Geçtiğimiz sezon il içinde düzenlenen hentbol liginde 8 kulüp arasında küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde birinci olan Polis Gücü spor kulübü oyuncularının her geçen gün iyiye gittiğini ifade eden takım antrenörü Musa Kum ise amaçlarının Gümüşhane’de hentbol gelişimini hızlandırmak ve bilinmeyen hentbolu halka tanıtma, anlatma ve görsel olarak zevkli ve eğlenceli bir spor olduğunu göstermek olduğunu söyledi.

Sporcuların üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerin oluştuğunu kaydeden Kum, “Sporcularımızdan lisede okuyanların geleceklerine dair Polis Gücü olarak onların eğitimlerinde gerekli eksiklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktayız.

Ayrıca liseden mezun olup ilçelerde yaşayan sporcularımızın ilimiz merkezde barınmalarını, yemek ihtiyaçlarını ve eğitim için dershane masraflarını karşılayarak önümüzdeki yıl üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna yerleştirmeyi hedeflemekteyiz.

Üniversite de okuyan sporcularımızın yurt masraflarını ve diğer ihtiyaçları da kulübümüzün imkanları ölçüsünde karşılamaktayız. Ayrıca kulübümüz sporcuların U14-U16-U18 milli takım eğitim kamplarına göndererek onlara spor alanında gelecek kurmayı amaçlamaktayız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor